Da li su današnje moderne žene svojim prohtevima, nesigurnošću, novčanikom, željom za ravnopravnošću "kastrirale" muškarce, bila je tema emisije "Ako progovorim" koju vodi Goca Tržan na K1 televiziji. Tim povodom gostovao je dr Aleksandar Milošević, urolog koji je istakao da mora da se održi različitost između žena i muškaraca. Potom je otkrio koje sve građevine u Srbiji imaju oblik muškog polnog organa - verovatno ćete se iznenaditi.

"Kao nikada do sad srećem mnogo mojih mladih prijateljica koje nemaju partnere i koje su kažu da ne mogu da nađu dečka. Kažu da su svi nikakvi i da su kukavice", požalila se Goca Tržan, a onda je urolog odgovorio: "Bitna je različitost. Svi moramo da budemo različiti, muškarci jedni među drugima, a pogotovo žene i muškarci. To privlači. Žene imaju svoje prednosti, muškarci imaju svoje prednosti. Se*sualnost je posebna tema, ako se razlike prepoznaju, to je jedna eksplozija zadovoljstva", rekao je dr Milošević i ispričao kako je čovek od najranijeg doba svoju umetnost gradio prema sebi.

"Suštinski, svi smo različiti. Muški polni organ je uvek kroz istoriju bio jedan falusni simbol. Pogledajte Ajfelovu kulu. Čovek je odavno svoju umetnost gradio prema sebi, prema svom telu. To je bila njegova prva ideja i takvi su crteži po pećinama. Posle toga i falus jeste bio centar, rekao bih nemoći, zato što su mnogi muškarci imali problem. Onda su se pravile Ajfelove kule, pravili su se razni obelisci. Kada posmatrate građevine, sve idu u visinu, jake su i simbolizuju falus", rekao je doktor i objasnio:

"Čak i naš most na Savi ima falusoidni oblik, kao i toranj na Avali. Svi im se dive. Prema tome, mislim da se prikazuje jedna muška nemoć da postigne ono što bi trebalo da bude funkcija u jednom normalnom odnosu sa ženom. Žene su tu vrlo bitne i one moraju da prepoznaju potencijalnu moć muškarca, a svaki muškarac je ima. Najguplje je da tu moć ispolji kroz fizičku snagu i da pretuče ženu. Muškarci su se*sualno slabiji od žena, a žene kada to shvate, one će im pomoći", rekao je doktor.

Dr Aleksandar Milošević upozorio je na velike probleme koji nas očekuju u budućnosti, ali i da Srbija može da se "izvuče" zdravim pristupom.

"Meni je najsmešnije kada se muškarac hvali pa kaže za ženu 'Uh, kako sam je razbio', ali po mom mišljenju, jako je pogrešno što su žene ušle u 'muška zanimanja'. Nema potrebe da žene sebe guraju u te poslove, jer to nije potreba njihovog dokazivanja ženstvenosti i moći. Komunikacija se gubi i o tome moramo da pričamo. Bil Gejts je objavio da će komunikacija zbog društvenih mreža biti 2050. godine svedena na vantelesnu oplodnju. Neće biti prave komunikacije i neće biti pravog intimnog odnosa", rekao je dr Milošević i dodao:

"Mislim da je to poražavajuće i da Srbija, koja je relativno na 'ivici zapadnog sveta', ima šansu da ostane normalna. Treba da se potencira smanjenje uticaja društvenih mreža kod mladih ljudi. Kod njih je to katastrofalni poraz. Kod mene dolaze ljudi sa potpuno pogrešnim predstavama o se*sualnom životu i komunikaciji. Većina žena ima problem da održi komunikaciju sa muškarcem i da ima normalan razgovor sa njima", ispričao je doktor Aleksandar Milošević u emisiji "Ako progovorim" na K1 televiziji.

(MONDO)