Ljubav

MUŠKARCI, KOD ŽENA NAJBOLJE PROLAZE BRADONJE I ONI DLAKAVI! Evo zašto ih to privlači- 3 razloga sve OBJAŠNJAVAJU

Autor Teodora Boškovski

Izgleda da dlakavi muškarci i te kako privlače žene, a evo i zašto...

Izvor: Profimedia

I dok neke žene više vole uglađene i obrijane muškarce, s druge strane, kako pokazuje jedno istraživanje, oni dlakavi najviše privlače i bolje prolaze kod žena. Iz ova tri razloga ženama su privlačni dlakavi muškarci, a pogotovo ako imaju dlake na licu:

1. Imaju viši nivo testosterona

Nivo muškog polnog hormona, testestorona, direktno je povezan sa pojavom maljavosti kod muškaraca. Ukoliko je njegovo nivo nizak, dolazi do proređivanja, ali i gubitka dlaka. Samim tim, kada muškarci imaju veći nivo testosterona, veća je i verovatnoća da će imati i povećani libido, nivo samopouzdanja, kao i energije. Upravo su to neke od stvari koje privlače pripadnice lepšeg pola na prvi pogled.

2. Oni su inteligentni

Dr. Aikarakudi Alijas, psihijatar koji je radio na vezi između dlaka na telu i inteligencije, kaže da su dlakave grudi češći među lekarima, kao i među visokoobrazovanim ljudima u opštoj populaciji.

3. Zdraviji su

Dlakavi muškarci lakše otkrivaju parazite u svom telu. U studiji istraživača Majkla Siva-Džotija, otkrili su da se bakterije i paraziti češće nalaze na obrijanim rukama, u poređenju sa onima na neobrijanoj ruci, jer dlake imaju i zaštitinu ulogu. Zato, ženama je kosa kod muškarac jedan od pokazatelj zdravlja.

(MONDO)

 Dlaka