Ljubav

KAKO DA SE PRIPREMITE ZA PRVI ANALNI ODNOS: Bloger otkrio šta da radite da NE BOLI, već da UŽIVATE kao nikad u životu

Autor Maja Gašić

Stručnjak je otkrio najbolji način da se pripremite za analni odnos! Svi se plaše bola i da creva ne popuste, a evo kako da uživate kao nikad u životu.

Izvor: Shutterstock/vhpicstock

"Eksperimentisanje sa samom sobom će vam pomoći da se pripremite za prvi analni odnos i pomoći vam da otkrijete šta vam se najviše dopada", rekao je bloger za intimne odnose Kalum Meksvigan.

Meksvigan je savetovao da pre nego što počnete da upražnjavate analni odnos sa partnerom, prvo treba da eksperimentišete sami. Masturbacija će pomoći da se naviknete na osećaj penetracije u toj regiji, ali i da se oslobodite zabluda koje se obično vezuju za ovaj vid intimnosti, uključujući i strah od bola i povreda. On je savetovao i da prilikom samozadovoljavanja koristite igračke.

Kako ovaj poznati britanski bloger navodi, mnogi izbegavaju analni odnos smatrajući ga nehigijenskim zbog potencijalnog ispuštanja fecesa iz creva. Da biste izbegli ovaj vid "nesreće" i bili opušteni tokom intimnog čina, uvek možete prethodno da uradite klistir, mada to nije neophodno, ističe stručnjak.

Još jedan Meksviganov savet jeste da se postepeno navikavate na penetraciju. Predložio je da počnete od "manjih pomagala", kao što je upotreba čepova različitih veličina za opuštanje i pojačavanje želje. Takođe, upotreba lubrikanata, a posebno u odnosu sa partnerom je praktično obavezna, jer umnogome olakšava čin i omogućava da se opustite i više uživate u samoj "akciji". 

Bloger je dodao i da je veoma važno da ne očekujete previše od ove vrste intimnog odnosa, kao ni da se forsirate da vam prija ako to nije slučaj. Jednostavno analni odnos nije svačija "šoljica čaja", nekima prija i daju mu prednost u odnosu na vaginalni, ali jednostavno ima žena i muškaraca kojima ne pruža preveliko zadovoljstvo.

MONDO