Mnoge žene se stide da priznaju da vole analni seks jednako koliko i vaginalni. Ova vrsta intimnog odnosa je još uvek tabu tema, ne samo u konzervativnijim sredinama, već i onim koji promovišu seksualne slobode, objasnila je seksolog Medlin Manro.

"Radila sam sa ženama koje su više uživale u analnom seksu nego u vaginalnoj penetraciji", podelila je svoje iskustvo doktorka.

Ona ističe i da je uverenje da je analni seks uvek praćen bolom potpuno pogrešno. Po njenim rečima, ako seks izaziva nelagodu, onda bi trebalo proveriti da li u anusu postoje hemoroidi. Ako se ispostavi da ih ima, naravno, prvo treba rešiti novaj zdravstveni problem, pa upražnjavati analni seks.

Moguća je trudnoća?

Ono što mnoge žene ne znaju vezano za ovu vrstu intimnog odnosa jeste da može da dovede do neplanirane trudnoće. Doktorka kaže i da možete da zatrudnite od analne penetracije ako imate seks bez kondoma i semena tečnost se izlije, pa uđe u vaginu.

Manro je savetovala i da se ne radi klistir pre analnog seksa, uprkos tome što to mnogi samoprozvani stručnjaci na mrežama savetuju. Po njenim rečima, klistiranje neće poboljšati higijenu kod ovakvog odnosa. Kako kaže, voda će samo iziritirati sluzokožu i učiniti seks neprijatnijim.

"Umesto agresivnog čišćenja creva, bolje je samo da se istuširate", savetuje.

Još jedan važan savet je da odmah nakon odnosa odete u kupatilo i istuširate se, tako nećete imati zdravstvenih problema. Ona je istakla i da ovo pravilo važi i posle vaginalnog i bilo koje vrste seksa, jer će se tako sprečiti širenje klica u vagini i uretri.

MONDO