Ljubav

"AKO SI DEBEO I SIROMAŠAN, ONDA SI SVINJA!" Ljubavni oglas u novinama podelio ljude - jedni se smeju, a drugi BESNE...

Autor Teodora Boškovski

Da li znate kako su se ljudi nekad upoznavali?

Izvor: Shutterstock/Reddit/screenshot

I dok starije generacije i dalje pamte nekadašnji način traženja "srodne duše", odn. partnera i to uglavnom preko oglasa i novina, današnjim pokoljenjima je to nepojmljivo.

Društvene mreže i sajtovi za upoznavanje danas su zauzele primat u tome, što je i potpuno normalno - s obzirom na razvoj tehnologija, načina komunikacija, ali u društva uopšte.

Međutim, nedavno se jedan Srbin podsetio kako je to nekada izgledalo, u staroj Jugoslaviji i na popularnom forumu podelio nekoliko ljubavnih oglasa. Najviše pažnje privukao je oglas "kapetana" (30) koji je putem jednih zagrebačkih novina tražio svoju srodnu dušu.

"Kapetan, 30 godina, visok 178, smeđ, zgodan, kavaljer sa stanom i automobilom, želi upoznati lepu i skladno građenu devojku od 22 do 28 godina iz bilo kog kraja Jugoslavije koja želi živeti u Ljubljani. U obzir dolaze samo ozbiljne ponude s fotografijom cele osobe. Šifra 'Balet - 193'," pisalo je u oglasu.

Izvor: Reddit/screenshot

Oni koji nisu imali prilike da se susretnu sa ovakvim vidom traženja partnera slatko su se nasmejali, a neki su čak napravili paralelu sa današnjim sajtovima za upoznavanje nazivajući ga "jugoslovenskim Tinderom". Međutim, bilo je i onih koji se osvrnuli na razliku između nekad i sad:

"Tada se počinjalo - visina, težina, ima auto ili nema. Danas mora još po koja mera i obavezno marka vozila. Ako si debeo ali bogat, onda si meda, a ako si debeo i siromašan, onda si svinja", komentarisao je jedan korisnik.

"Neke stvari se nikada ne menjaju", "Znači uvek se u Jugoslaviji davao značaj kad neko 'poseduje automobil'. Tužno kad neko ima potrebu to da naglasi", glasili su još neki od komentara.

(MONDO)