Rasprava

"PAPUČAR SI KAD ODEŠ SA DRUŠTVOM, A NE KAD POMAŽEŠ ŽENI!" Srpkinja rasula PALJBU po neradnicima - "Bravo, sestro!

Autor Teodora Boškovski

Jedna Srpkinja na Tviteru pokrenula je opštu diskusiju na temu podele poslova u kući. Evo ko je "papučar", a ko nije...

Izvor: ShutterStock.com

Podela kućnih poslova, i danas, povrh različitih promena u društvu i ubrzanog načina života, među Srbima predstavlja opštu polemiku.

Uglavnom se i dan-danas smatra da su kućni poslovi rezervisani isključivo za ženu i da je muškarac koji pripomaže u njima i "sluša", zapravo "papučar". Ali, šta kažu Srbi o tome?  Nedavno je jedna korisnica Tvitera pokrenula opštu diskusiju kada se osvrnula na ovu temu.

"Nisi papučar ako učestvuješ sa ženom u svim kućnim obavezama, ako voliš da ti žena bude srećna i ti sa njom... Papučar si kad odeš sa društvom, a ne smeš ženi da kažeš gde si i sa kim si", napisala je jedna Srpkinja, a onda su usledili brojni kometari. I dok su se jedni slagali sa njenom izjavom i podržavali je, drugi su se oštro protivili tome:

"Bolje biti papučar, nego učestvovati sa ženom u svim kućnim obavezama", napisao je jedan muškarac, dok ju je drugi podržao rečima "Bravo, sestro!" Kada je reč o podeli muško-ženskih poslova, jedan korisnik je smatrao da ih danas gotovo i nema.

"Gotovo da nema više muško-ženskih poslova. Tu gde ja živim devojke, žene rade na strojevima za struganje metala i drveta. U Austriji na benzinskoj pumpi video sam muškarca koji čisti WC. U hotelima viđam sobare, kao i devojke u vojsci. Logično, svako radi ono što voli", napisao je on. Takođe, jedan Srbin ponosno je istakao da voli da kuva i da je kuvao dok je i sam bio oženjen.

"Kuvao sam kad sam imao vremena iako je bivša žena dobro spremala, a za ove druge poslove baš i nisam, a opet kad se mora...", rekao je on, dok se drugi zapitao ko zapravo samcima sprema sve po kući.

"Ne znam ko samcima sprema sve po kući, od jela preko brisanja prašine do garderoba i svega što treba? Čudne logike, zato smo tu gde smo", pisalo je u objavi.

A šta vi mislite?

(MONDO)