Ljubav

MUŠKARCI SE VIŠE POSVEĆUJU POSLU I DRUGARIMA, A MANJE ŽENAMA: Evo zbog čega je toliko samaca - jedni su NAJPOŽELJNIJI

Autor Teodora Boškovski

Zbog čega je sve više danas samaca među muškarcima?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Današnji način života, po mišljenju starijih, ali i mlađih generacija, dosta ubrzan, odražava se na različite sfere - od posla, navika, pa sve do ljubavi. Iako nedavno objavljena studija u SAD koja se tiče intimnih odnosa i ljubavi, nije direktno povezana sa nama, mnoge je zabrinula i postavila pitanje - da li i nas to može da zadesi, ako već nije?

Tačnije, novo istraživanje pokazalo je da muškarci u svojim dvadestim imaju dvostruko veću verovatnoću da će biti samci nego žene istih godina. Primera radi, u SAD se*sualna aktivnost je najniža u tridesetim. Istraživanje koje je sprovelo "Pew Research Center" bavilo se statusom veze mladih i odraslih osoba u dvadesetim u SAD-u tokom 2022. godine, gde je otkriveno da je 30 odsto mladića u 2019. izjavilo da u protekloj godini nisu imali polne odnose. Na pitanje, zbog čega je to tako i šta je dovelo do toga, odgovorila je britanska stručnjakinja za veze Natalia Kobilkina.

"Muškarci puno vremena troše na posao, hobije, teretanu i sastanke s prijateljima. Sve je lakše od susreta sa ženama. Na primer, može biti siguran da u svom poslu neće biti odbijen i da ga kolege vole. Ali ako želi da upozna ženu, mora se potruditi. Ne vole svi današnji muškarci da odvoje vreme za ovo", objašnjava Natalia.

Natalia se zatim osvrnula i na žene i objasnila kakava je situacija kod njih:

Izvor: Sanja_85/Shutterstock.com

"Puno žena počinje da vara muškarce i ako je žena uspešnija od muškarca, vrlo često prestane da ga poštuje. Radije bi našla 'jačeg muškarca' koji će je uzbuditi", kaže stručnjakinja.

Takođe, još jedan razlog je ključan zbog čega interosovanje za vezama i odnosima sve više opada, a na koji je naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević, više puta ukazivao. U pitanju je po*nografija! Tačnije, muškarci radije biraju da gledaju filmove za odrasle, nego da ostvare stvarnu komunikaciju i odnos. Takođe, i odrastenje, kao i porodica igraju ključnu ulogu u svemu tome. Kako je istakla Natalia, mnogi muškarci danas odrastaju u razvedenim porodicama i nikada nisu videli svog oca kako radi određene romantične gestove. Za sam kraj ova stručnjakinja je ponudila i rešenje.

"Muškarci treba da daju vremena ženama i da obrate pažnju na njih. Pokažite joj da vam je jako posebna, provodite vreme zajedno, pitajte je što voli", savetovala je ona.

(MONDO)