Ljubav

IZNERVIRAO SRPKINJE ZAČAS! ZAŠTO NEĆETE DA SE UDATE? Žestoko uzvratile - "Ako daš potpis, nisam tvoje VLASNIŠTVO"

Autor Tamara Veličković

Jedan muškarac postavio je pitanje ženama zbog čega ne žele da se udaju, a onda su usledili odgovori.

Izvor: Shutterstock/fizkes

Kada smo u decembru prošle godine pisali da u Srbiji ima 900.000 neženja, bilo je brojnih komentara i mišljenja. S druge strane, ni statistika za žene nije bila sjajna. Tada je samo u Beogradu bilo 100.000 žena koje nemaju partnera. Stručnjaci su se bavili ovom temom, a sada se isto zapitao i jedan muškarac.

On je na Tviteru postavio pitanje "Zašto žene ne žele da se udaju?", nakon čega je usledila lavina komentara. Pojedine su pisale da su probale i da "nije išlo", a ima i onih koje smatraju da se nikad ne treba udavati. Evo šta su pisali i muškarci i žene iz Srbije:

Izvor: Twitter/Screenshot

  • Iskreno, niti želim niti ne želim. Ako mi sa nekom osobom bude lepo, ako se poštujemo međusobno i imamo slične stavove, ne verujem da će jedan papir promeniti bilo šta od toga. Jedino što znam, to je da neću da menjam svoje prezime nikada.
  • Svako ima pravo na svoj život. Samo što sam naišao zadnjih mesec dana na par žena koje su se izjasnile da se nikad ne bi udale i to je to. Nemam ništa protiv na vaš izbor, niti da ste loše ako ste tako nešto izabrale.
  • A ko kaže da ne žele? Zašto ne bi želele? Kada nekog voliš i obostrano je, meni je normalno da se živi u zajednici i stvara porodica, lepo je buditi se pored nekog, dogovarati, i ostalo da ne nabrajam, a sad svako ima svoje.
  • Žene iz najbliže okoline su mi rekle da se muškarci posle tog potpisa ponašaju kao da su dobili privatno vlasništvo. Ja nemam neko mišljenje, a ni iskustvo, čak mislim da sam malo i zbunjena po tom pitanju, ali ono u šta sam sigurna, jeste da papir nije mera odnosa.
  • Zato što sam se jednom opekla, sad i u hladan jogurt duvam. A neudatima savetujem da se ne udaju. Mogla bih da ti navedem 50 razloga, ali sama svoj gazda.
  • Više je muškaraca koji ne žele da se žene, u mom kraju znam bar 30 neoženjenih muškaraca i tri neudate zene.
  • Neću da se udam zato što me to ne zanima. Dovoljno sam pametna, inteligentna, obrazovana, načitana da bi sebi uništila život.

Koje je vaše mišljenje?

(MONDO)