Auuu, kakva priča!

ZBOG BABE NE SPAVAM NOĆIMA, UBIJA ME POMISAO NA TO: Mladić van sebe od očaja – "Privlačna je, ali se ponaša kao KU*VA"

Autor Maja Gašić

Mladić je zatekao baku na sastanku sa ljubavnikom i ne može tu scenu da izbaci iz glave. Da li reći deki il prećutati?

Izvor: Shutterstock/Ripio

Šta radite kad saznate da neko koga poznajete ima aferu? Da li kažete njegovoj drugoj polovini da je počinio preljubu? U ovoj dilemi našao se jedan mladić koji je svoj slučaj izložio u rubrici "pisma čitalaca" britanskog porala Metro, u nadi da će mu njihova saradnica, psihološkinja Laura Kolins dati mudar savet.

Njegovo pismo prenosimo u celosti.

"Uvek me radovalo kad uspem da nasmejem društvo, ali ova situacija nije mi nimalo smešna kao što će možda drugima delovati. Ukratko, moja baka 'švrlja' iza dedinih leđa, a ja sam je uhvatio.

Odveo sam devojku u kafić prilično udaljen od mesta gde živimo i, na svoj užas, video sam baku kako sedi u uglu sa dvadesetak godina mlađim momkom. Nije nas videla jer sam, čim sam je uhvatio, rekao devojci da moramo da idemo. Ali odvojio sam neko vreme da je špijuniram iza stuba samo da bih bio siguran da ne potpisuje neke ugovore, hipoteke i slično. Pošto ovakvi 'poslovni' sastanci obično ne uključuju držanje za ruke i ponašanje nalik zaljubljenoj tinejdžerki, shvatio sam da susret nema veze sa takvim poslovima. Kad sam se definitivno uverio da se našla sa ljubavnikom, otišao sam."

"Nisam rekao mami (bakinoj majci), ali jedva mogu da pogledam baku ili da razgovaram sa njom, posebno kada dođe sa dedom koji se ponaša veselo, kao da je sve normalno među njima. Poslednji put kada su nas posetili, mama mi je zapravo rekla da sam bio nepristojan jer sam je praktično ignorisao. Ubija me što od mog dede pravi budalu, a niko to ne zna. Baka je privlačna za svoje godine, to joj priznajem, ali to nije izgovor da se ponaša kao stara ku*va", napisao je ovaj momak i obratio se Lauri za savet.

Evo šta mu je psihološkinja odgovorila:

"Shvatam da je šok kada otkrijete da vaša baka nije u skladu sa slikom ljupke starice koja samo razmišlja o svojoj porodici. Ali ono u šta se ona upušta u svojim ličnim odnosima, vas se zaista ne tiče, isto kao što vi ne biste želeli da ona sudi o vašem privatnom životu.

Iako mislim da je glavni uzrok vašeg besa to što vam je užasno da ona u zrelim godinama ima poriv za intimnošću, takođe razumem i šta osećate prema dedi koji je, čini se, nevina žrtva u svemu ovome. Imajte i na umu da niko ne zna šta se dešava iza nečijih  zatvorenih vrata, ili intimne detalje odnosa vaše bake i deke. Možda vaša baka dobija nešto od ovog momka što ne može da dobije kod kuće.

Najčešće savetujem da se ne treba mešati u odnose drugih ljudi, ali kako ste već rekli svim svojim prijateljima o bakinoj indiskreciji, sigurno je samo pitanje vremena kada će priča procuriti. Zbog dobrobiti vašeg dede, trebalo bi da se poverite mami i da joj kažete šta ste videli. Možda će biti šokirana i povređena, ali nije isključeno da zna stvari koje vi ne znate i nesumnjivo će želeti da razgovara sa svojom majkom o tome.

Zbog deke, trebalo bi baki makar da kažete da ste je videli i da je njeno indiskretno ponašanje nekorektno i loše. Onda ih samo ostavite da sami reše svoje probleme", savetovala je Laura.

(MONDO)