Ljubav

DANAS SU KRATKI INTIMNI ODNOSI POSTALI KAO "DOBAR DAN"! Vođenje ljubavi traje manje nego što mislite - žene bez VRHUNCA

Autor Teodora Boškovski

Istraživanja pokazuju da većina parova dosta ranije završi vođenje ljubavi...

Izvor: Dusan Petkovic/Shutterstock.com

Da li ste sprinteri ili maratonci u krevetu? Biolog i dr Alfred Kinzi ima loše vesti. On je najpre utvrdio da većina muškaraca ejakulira za dva minuta ili manje, što uopšte nije za pohvalu, pogotovo imajući u vidu da studije pokazuju da više od 90 odsto slučajeva žena ne može da doživi vrhunac u roku od dva minuta.

Samim tim je njihovo zadovoljstvo uskraćeno. Kako ističe doktor, danas postoji toliko neodumica po pitanju intimnih odnosa. Njegovi pacijetni obično su zbunjeni oko toga koliko često bi trebalo da imaju intimne odnose, kao i koliko bi oni trebalo da traju. Da li je važniji kvalitet ili trajanje?

U tu svrhu uradio je istraživanje i uradio statistiku iz prednodnih se*sualnih studija: prosečno trajanje vođenja ljubavi iznosi 7,3 minute, ali "neverovatnih" 43 odsto takvih činova završi se za oko dva minuta. Alfred Kinzi je takođe utvrdio da većina muškaraca ejakulira za dva minuta ili manje.

S druge strane, jedna švedska studija nudi jedan zanimljiv pogled: istraživači su testirali muškarce koji nisu mogli da izdrže više od jednog minuta. Nakon 12 nedelja vežbi za karlicu, njihovo prosečno vreme ejakulacije povećalo se skoro pet puta, sa 31,7 sekundi na 146,2 sekunde.

Stručnjici napominju da ako muškarac ne može da odlože vrhunac dva minuta od početka intimnog odnosa, kao ni daga dživi nakon 40 minuta vođenja ljubavi, obavezno bi trebalo da poseti lekara.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)