Ljubav

VIĐATE SE, VOLITE A ONDA SE PARTNER VIŠE NE JAVLJA? Naš psiholog otkriva tajnu: Čim uradite ovo, nestaju BEZ REČI

Autor Teodora Boškovski

Psiholog Anđela Stevović otkrila šta se krije iza neadekvatnog raskida ignorisanjem.

Izvor: Shutterstock/Instagram/screenshot/stevovic_andjela

Svaki raskid je bolan, a razloga ima milion. Među top tri jeste loša komunikacija, odn. nerazumevanje koje vrlo lako pređe u rapsravu i svađu. Dalje se javlja netrpeljivost među partnerima i gašenje emocija što dovodi do kraha.

Vrlo je važno da do samog kraja budete korektni i ukoliko više veza i odnos ne funkcionišu to date do znanja i kažete naglas. U razgovoru je ključ! Dešava se da jedan partner primenuje tehniku ignorisanja i tako zbunjuje drugu stranu.

Psiholog Anđela Stevović otkrila šta se krije iza neadekvatnog raskida ignorisanjem. Ako se desi da osoba sa kojom ste se do nedavno viđali jednostavno prestane da se javlja (ghosting) to može da bude traumatično iskustvo. Prosto vas ostavi sa mnoštvom pitanja na koja verovatno nikada nećete dobiti odgovor. Baš zbog toga je teže da nastavite daje, objašnjava Anđela i okriva nekoliko ključnih razloga:

"Ovo su neki od razloga zašto neko iznenada prestane da vam se javlja. Kukavice su, boje se suočavanja, često lažu i sebe i druge da to rade da bi partnera poštedeli bola. Ima li išta okrutnije i bolnije nego otići bez ijedne reči?

Često su mnogo dublji kompleksi u pitanju, kao što je na primer problem sa intimnošću. Igraju igre. Za neke osobe koje imaju mentalnih problema poput narcisoidnog poremećaja ličnosti, veza je samo jedan od načina da zadovolje potrebe svog ega. Čim pokažete da ste emocionalno investirani (dostupni), oni više nisu i nestaju bez reči", zaključila je Anđela.

Pogledajte detaljnije objašnjenje psihologa u videu:

BONUS VIDEO:

 (MONDO)