VIDEO

POLEMIKA OKO NOVOG TRENDA NA VENČANJIMA! Mladenci našli caku kako da UŠTEDE, mnogi tvrde da se ne isplati (ANKETA)

Autor Tamara Veličković

Na venčanjima je počeo da vlada najnoviji trend koji štedi novac na cvetnim aranžmanima.

Izvor: Tiktok/taylor.weikel /Screenshot

Bilo da je reč o malom ili velikom veselju, nijedno venčanje ne može da prođe bez čuvenog bidermajera. Cene venčanja veće su za oko 30 odsto nego prošle godine. Poskupelo je gotovo sve - restoran, dekoracija, venčanica, odelo, hrana, piće, pa čak i matična služba, odnosno formalni deo. Zato mladenci tragaju za cakama kojima mogu da uštede, a tako je nastao i najnoviji trend koji kruži TikTok-om.

Reč je o raskošnim cvetnim aranžaminima. Mnogi mladenci su odlučili da samo uzgajaju cveće i pripreme dekoraciju za svoje venčanje, uključujući i pravljenje bidermajera. U jednom od snimaka na TikTok-u, jedna devojka je rekla da je najbolja odluka o planiranju venčanja koju je donela, bila gajenje cveća.

Pokazala je kako izgleda proces sadnje i održavanja cveća za venčanje. Otkrila je da su njen partner i ona počeli da sade seme 11. maja, kao i da ih je ona ubrala neposredno pre venčanja, 29. jula. Njeni pratioci su procenili da je uštedela blizu 4.600 evra, ali mnogi su istakli da je ovo prevelika odgovornost u periodu kada se organizuje svadba.

"Ko će stići da vodi brigu o tome", "Mislim da je super ideja, ali nije laka za izvesti kada moraš da juriš na sto strana i vodiš računa o svakom detalju", "Ovo se ne isplati, bolje je platiti bidermajer nego praviti sam i razmišljati da li će se raspasti", "Zanimljivo, ali ja ovo ne bih radila", pisali su mnogi.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO: Žena se udala za kuma na svom venčanju

(MONDO/T.V.)