ŽENI SE NAJMOĆNIJI NASLEDNIK INDIJSKOG MILIJARDERA! Specijalna ceremonija, hiljade dronova i 3 obavezna rituala

Indijski milijarder Anant Ambani ženi se dugogodišnjom devojkom Radhikom Merčant!

SUJIT JAISWAL / AFP / Profimedia

Indijski milijarder Anant Ambani trebalo bi krajem ovog meseca da se oženi dugogodišnjom devojkom Radhikom Merčant. Ekstravagantne proslave pre venčanja već su dovele do ludila indijske medije, a na društvenim mrežama se bruji o tome šta svet može da očekuje na venčanju godine.

U martu 2024. bogati par je imao trodnevnu žurku pre venčanja u gradu Džamnagar, kojoj je prisustvovalo oko 1.200 gostiju, uključujući Marka Zakerberga i Bila Gejtsa. Svetlosni šou sa 5.500 dronova osvetlio je nebo iznad staklene palate napravljene po meri za proslave gde su zvanice plesale celu noć uz Rijanin nastup.

Zatim, krajem maja, par je održao četvorodnevno krstarenje Mediteranom za prijatelje i porodicu. Venčanje u Mumbaju trebalo bi da se održi od 12. do 14. jula u kući Anantovih roditelja Mukeša i Nite Ambani - rezidenciji od 27 spratova pod nazivom Antilia, kao i u svetskom kongresnom centru Jio u vlasništvu porodice, prostranom mestu sa kapacitetom za više od 16.000 ljudi.

Indranil Aditya/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Šta se očekuje na venčanju?

U skladu sa hinduističkom tradicijom, datumi venčanja para navodno su izabrani prema povoljnim danima u njihovim natalnim kartama. Hinduistička venčanja obično podrazumevaju nekoliko događaja i održavaju se više od jednog dana. Svečanosti uključuju haldi ceremoniju, gde gosti nanose pastu od kurkume na ruke i lice mlade i mladoženje za sreću i zaštitu od zlih duhova. Zatim, tu je mehndi, ritual u kome umetnik slika zamršene šare kane na rukama neveste i gostiju. Noć pre venčanja obično je rezervisana za sangeet, kada svatovi mlade i mladoženja plešu za goste.

Prema procureloj pozivnici za venčanje koju je objavila ANI, jedna od najvećih indijskih novinskih agencija, svečanosti će početi 12. jula. Pozivnica je bila u crvenoj kutiji sa prikazom hinduističkog boga Višnua na prednjoj strani, navodi se u snimku koji je objavila ANI.

Indranil Aditya/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Maniš Malhotra, jedan od najpoznatijih dizajnera u zemlji, izabran je za kreativnog direktora venčanja, a sarađivaće sa Nitom Ambani i brojnim stručnjacima kako bi ostvarili viziju porodice. Malhotra je za CNN rekao da je izgradio "vizionarski pristup", a njegov tim je kreirao teme za venčanje koje "prikazuje suštinu Indije dok odražavaju različite ličnosti para".

"Svaki detalj, od dekoracije do odeće i ambijenta, svaki događaj, osmišljen je da goste odvede u atmosferu radosti, ljubavi i proslave", objasnio je.

Šta je potrebno da se izvede ovakvo venčanje?

Ovakvom događaju potrebni su meseci planiranja i stotine ljudi koji rade iza kulisa da bi se to ostvarilo.

"Svaka vrsta mega projekta poput ovog obično zahteva oko 9 do 12 meseci pripremnog rada, a tu je i učešće skoro 40 do 45 velikih agencija ili partnera", rekao je organizator venčanja i dodao da će se odvojeni timovi verovatno baviti rezervacijama, organizacijom zabave, upravljanjem dizajnom, rukovanjem logistikom.

Pročitajte i sve o najmoćnijem paru u Indiji!

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pogledajte kako živi najskuplja ljubavnica na svetu  Instagram/yana.orfeeva

(MONDO)