AKCIJANJE

ALEKSANDAR KUKOLJ: Bio sam mršavko koji nije simpatičan devojkama, to me je nateralo da jako treniram i borim se (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

U novoj epizodi Akcijanja, Stefan vas vodi na džudo, gde ima posebnog domaćina.

.
Izvor: Mondo - Akcijanje

Teško da postoji bolji način da se upoznate sa ovom veštinom nego da vam je predstavi jedan od najboljih svetskih boraca, srpski Olimpijac i momak za primer.

Stameni otac dvoje dece, tvrdi borac na takmičenju i van njega, obrazovan sportista i nasmejani ortak koji ima džentlmenske manire – to nije vrsta u izumiranju, to je Aca Kukolj, muškarac koji vraća nadu u to da je hrabrost vrlina koja se može naučiti.

Svoju tenniku, taktiku, snagu i inteligenciju demonstrirao je Stefanu u novoj epizodi Akcijanja, i to direktno u borbi. Obukli su kimono, vezali crni pojas i ušli u akciju.

A akcija je, za srpskog sportistu, način življenja. Kada je bio klinac od 17 godina, na njega je pala obaveza i odgovornost da prehrani četvoročlanu porodicu. Kažu da teret pada onima kojima mogu da ga podnesu. I nije ovo neka teška priča, naprotiv, nego način da razumemo put jednog borca i ratnika koji je osvojio mir.

-
Izvor: Mondo - Akcijanje

“Kada bih ti rekao da sam u srednjoj školi bio kao čupa čups, verovatno mi ne bi verovao”, priča sportista Stefanu. “Pritom sam bio odgovoran đak, a znaš da je u srednjoj školi jedini način da se istakneš i dopadneš devojkama da budeš mangup koji beži sa časova”, smeje se. U Drugoj ekonomskoj školi je bio đak generacije, a najbolji profesori ekonomije nudili su mu da postane asistent na fakultetu. Još uvek stoji ponuda da se zaposli u Narodnoj banci.

Za sekund si na podu – tako izgleda borba sa ovim džudistom, doživeo je Stefan. Svako ko je sa Kukoljem stao na tatami i prišao mu blizu, nedvosmisleno priznaje da je srpski džudista nepredvidiv igrač.

Koristi mnogo različitih tehnika i improvizacija. Pokreti su mu glatki, izvodi ih s lakoćom. “Muka me je na to naterala. Obišao sam svet i borio se svuda. Negde dobiješ batine, negde nešto naučiš, ali istina je da sam bio primoran da budem kreativan”, priznaje osvajač istorisjke zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Varšavi, u kategoriji do 90 kilograma.

.
Izvor: Mondo - Akcijanje

Mučile su ga brojne povrede, ali nije odustao. “Džudo je u svakoj fazi mog života bio nešto drugačije. Ni sekund nisam pomislio da ga napustim. Cena koju sam platio, u smislu uloženog truda i povreda, mala je za ono što sam stekao”, poručuje. Osnivač je Sportske sale ViN, koju vodi zajedno sa svojim kumom, gde se, pored džudoa, treniraju i drugi borilački sportovi – brazilska đuđica i mma.

Pogledajte kako se Stefan proveo na treningu sa Kukoljem u novoj epizodi Akcijanja:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.