AKCIJANJE

MIŠA BAČULOV: Nisam tabadžija, nego borac koji voli da bude otvoren prema životu – Dan sa herojem Novog Sada (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Svaki dan ustaje u pet ujutru, drži dva treninga profesionalcima, jedan uradi za sebe, jede 30 jaja dnevno, organizuje humanitarne akcije i igra se sa svoje tri ćerke. Svira klavir i pleše salsu. To je Miša Bačulov, Stefanov domaćin u novoj epizodi Akcijanja.

.
Izvor: Mondo - Akcijanje

„Ja sam uvek dobro. To je moj životni stav: kad nisam dobro, onda sam bolje; kad nisam bolje, onda sam savršeno. Ne dopuštam sebi da me išta povuče na dole“, reči su kojima borilački trener Miša Bačulov dočekuje našeg čoveka od akcije u srpskoj Atini.

Priča počinje kod Hale Spens, a nastavlja se na Petrovaradinskoj tvrđavi, mestu koje Bačulov svakodnevno „osvaja“ sa svojim borcima.

Rođen je s blagim deformitetom nogu, zbog čega su ga vršnjaci sprdali. Tada je rešio da bude bolji od drugih. Da to dokaže, najpre sebi.

Ispostavilo se da je rođen za borbu. Kao osvajač državnih i balkanskih medalja u kik-boksu, otišao je u Prag i išao od vrata do vrata, doslovce, nudeći se kao borac. “Šta god da mi se u životu dešavalo, a nije mi bilo lako, ono što sam shvatio jeste da sam borac. Gde god bio”, opisuje. Preselio se u Amsterdam i priključio čuvenom K1 timu Pitera Ertsa, gde ima mesta samo za odabrane. U zapisnik neka uđe da ima i jednu MMA borbu. "Hteo sam i to da čekiram", tvrdi.

„Kad si velik i jak, svima si meta. Svi bi da se dokažu na tebi. S druge strane, za razliku od manjih ljudi, meni je nekad dovoljno samo da se pojavim i kažem dobar dan“, harizmatičan je osnivač jednog od najvećih svetskih borilačkih brendova Ronin-Carnage Global. Po broju pobeđenih mečeva i osvojenih medalja svojih boraca, Miša je jedan od najuspešnijih trenera na našim prostorima.

U otvorenom razgovoru sa Stefanom, Bačulov komentariše da li je zahtevnije biti borac ili menadžerisati borilačkim klubom, otkriva čemu uči svoje naslednike u ringu i kako ih izgrađuje kao ličnosti koje su sigurne u sebe. „Ne postoji lak način za dolazak na vrh“, poručuje.

U prvom delu specijalne epizode Akcijanja iz Novog Sada, pogledajte kako se naš čovek od akcije proveo u trci sa Mišom uz 214 stepenika na Petrovaradinu i šta je sve naučio od novosadskog ronina:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.