AKCIJANJE

DA LI JE RUKOMET ZABORAVLJENI SPORT I ZAŠTO NIJE!? Skok šut i sedmerci s Ognjenom Kajganićem (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Ovde ima od svega po malo – tehnika, snaga, pamet, kreativnost, odlučnost, nesebičnost, na jednom mestu… I naravno, druženje. Dobrodošli na rukomet, igru s kojom vas Stefan upoznaje u novoj epizodi Akcijanja.

.
Izvor: Mondo - Akcijanje

Ognjen Kajganić, bivši rukometaš bogate inostrane karijere, sadašnji sportski direktor RK Crvena Zvezda, sačekao je našeg čoveka od akcije u sali, među golovima i mrežama.

Tu je poprište prave muške igre. Pa da vidimo…

„Hajde prvo da ti pokažem šta je rukometno zlato“, govori. Reč je o lepku koji igrači u ovom sportu koriste kako bi im lopta prijanjala prstima. Zahvatiš malo i trening sa loptom može da počne…. „Ne toliko kao sivonja, malo samo“, opominje Stefana.

Kajganić je, igravši na gotovo svim svetskim meridijanima, trošio poziciju levog beka, šutera. „Najvažnije je da daš gol, da se ne lažemo“, smeje se. „Golmani su priča za sebe. Mi smo rukometaši, oni su golmani. Ali bez njih ne možemo“, dodaje.

.
Izvor: Mondo - Akcijanje

Fabula ovog Akcijanja je intenzivna: kakvi sve šutevi postoje, kretnje, vrste napada…

Međutim, ništa bez odbrane. „Da bi krenuo u napad, najpre treba da se odbraniš. U košarci se trude da ne naprave faul. U rukometu se, uslovno rečeno, trudimo da ga napravimo. Da to bude pametan faul koji zaustavlja napad“, govori.

Poslastica je, kako to obično biva, pristigla na kraju: sedmerci. Pogledajte kako se Stefan snašao na treningu rukometa i šta možemo da naučimo iz ove akcije:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.