Porodica i roditeljstvo

Prijavite se za BESPLATNE konsultacije sa najboljim stručnjacima za VTO

Izvor mondo.rs

Drugi Međunarodni festival vantelesne oplodnje koji organizuje Udruženja Šansa za roditeljstvo biće organizovan 12. i 13. oktobra u Beogradu. Prijavite se za besplatne konsultacije sa najboljim stručnjacima iz ove oblasti!

Udruženja Šansa za roditeljstvo 12. i 13. oktobra u Beogradu organizuje drugi Medunarodni Festival potpomognute oplodnje pod sloganom "Mislite o tome".

VIše od 50 eminentnih strucnjaka iz Srbije i Evrope u želji da pomognu parovima, razjasne nejasnoce i odgovore na pitanja, ucestvovace na cak 10 strucnih panel diskusija, i održace besplatne konsultacije za 300 parova iz svih oblasti koje se vezuju za neplodnost i vantelesnu oplodnju.

Udruženje Šansa za roditeljstvo

Udruženje parova Srbije u borbi za potomstvo je dobrovoljna, nevladina, neprofitna organizacija nastala kao podrška parovima koji se bore sa infertilitetom u Srbiji. Cilj Udruženja je da ukaže na probleme sa kojima se parovi suocavaju i kroz društveno delovanje utice na njihovo prevazilaženje i ispunjenje ciljeva u vezi sa poboljšanjem kako uslova tako i kriterijuma za postupak vantelesne oplodnje (VTO) na racun RFZO.

Sa ciljem savladavanja svih nejasnoca koje se vezuju za lecenje neplodnosti za parove i pojedince bice organizovane potpuno besplatne konsultacije sa strucnjacima iz svih relevantnih oblasti, kao što su ginekolozi, embriolozi, endokrinolozi, urolozi, hematolozi, psiholozi itd. Takode, bice preko 30 štandova klinika iz zemlje i inostranstva, ordinacija, proizvodaca lekova, apoteka, udruženja ali i mnogih drugih, bice održane panel diskusije i prezentacije na kojima ce govoriti najistaknutiji strucnjaci na odredene teme. Isto tako bice organizovana i laboratorija uživo gde ce prisutni moci da zavire u svet laboratorije i stvaranja novog života.

"Veoma sam ponosna što je rad Udruženja za samo tri godine od osnivanja doprineo pozitivnim promenama, kako u rušenju predrasuda i ohrabrivanju parova, tako i prisutnosti teme kod donosioca odluka", istakla je Sandra Jovanovic, predsednica Udruženja Šansa za roditeljstvo i dodala: "Festival ce biti najveci dogadaj posvecen pacijentima i lecenju neplodnosti na Balkanu a i šire i ove godine je pod sloganom 'Mislite o tome', jer smatramo da je važno da celokupno društvo misli o problemu neplodnosti kako bi se ova oblast u našoj zemlji unapredila."

Na samom festivalu bice prikazan i film o neplodnosti "Putovanje do bebe" na kome je udruženje radilo i koji prikazuje istinite borbe parova za bebu, a koji je premijerno prikazan u martu na Konferenciji Evropa u Srbiji - IVF, a svi posetioci ce moci da ucestvuju i u stvaranju novog Zida nade.

Svi zainteresovani mogu se besplatno akreditovati, zakazati konsultacije i naci više informacija na sajtu Festivala.

MONDO TEMA - VANTELESNA OPLODNJA