Porodica i roditeljstvo

Čari života u izolaciji sa sedmoro dece: Prate me i u WC!

Autor Maja Gašić Izvor mondo.rs

Priča jedne samohrane majke.

Da život u izolaciji može biti veliki izazov za mnogočlane porodice, nedavno smo videli smo na primeru jedne mame iz Srbije. Ipak, kada se uporede problemi i radosti zajedničkog života, mnogo više je lepog.

Sličnog mišljenja je i jedna druga jedna mama iz Eseksa koja živi sa sedmoro dece. 

"Čak me prate i u WC", rekla je za "The Guardian"  Danijel Džekson iz Sautenda u Eseksu, samohrana majka koja živi sa sedmoro dece - Ališom (18), Mijom (16), Amelijom (14), Sofi (13), Rubi (10) i jednogodišnjim blizancima Rajdom i Hanterom.

"Teško mi je“, priznaje da su finansije problem. Sva hranu koju kupi potroši se na dnevnom nivou, ništa ne ostane za sutra.

"Moram da vodim računa o hrani. To je teško jer deca obično mogu sama da spreme nešto za jelo, ali sada moram sve da kontrolišem da bi nam preostalo hrane."

Kad se toliko dece mota po kući, često izbijaju varnice.

"Oni se svađaju, posebno tinejdžeri. Teško je s njima u kući. Nemaju računar ili neku zanimaciju koja bi ih zabavljala".

Danijel ne dozvoljava deci da gledaju vesti. 

"Ne želim da se plaše", objašnjava ona. "Pogotovo kada ja nisam tu da im sve objasnim i pomognem im da se nose sa svim", kaže Danijel i dodaje da su se deca sada još više vezala za nju.

"Čak me prate i u WC!"

Bez obzira na sve, ipak voli što više vremena provode zajedno. Kada joj je potreban predah, uveče izađe da prošeta. 

"Tada je mirno. Sviđa mi se. Nema automobila. Možete čuti lisice i sve ostale životinje koje izlaze noću. Kad je nebo vedro, možete videti zvezde. Divno je", kaže Danijel.

VAŽNO!

Prema poslednjim informacijama u Srbiji je do 22. aprila u 15 časova ukupno zaraženo 7.114 osoba, a 134 su preminule.

Policijski čas je skraćen, i od ove nedelje počinju da rade otvorene pijace, dok je radno vreme prodavnica produženo. Penzionerima je omogućeno da idu u šetnju tri puta nedeljno.

Domovi zdravlja funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Pročitajte i ovo