Porodica i roditeljstvo

BLOG: Ovo su stvari kojima se naša deca NAJVIŠE raduju!

Izvor mondo.rs

Pitali smo klince šta jedva čekaju prvo da urade po ukidanju vanrednog stanja. Ovo su njihovi odgovori!

Od sredine marta, uglavnom smo bili zatvoreni u kući, pazili smo da ne izlazimo, da decu ne izvodimo tamo gde će se "preterano" družiti. Nisu išli u škole, vrtiće, parkić niti kod baka i deka. Pitali su zašto, a možda bili premali da bismo im objasnili tako da shvate šta se dešava.

Mi smo vam već rekli čemu se najviše radujemo kada bude bilo ukinito vanredno stanje, a sada smo pitali njih!

Naši klinci čeznu za običnim, omiljenim stvarima koje su im do pojave korona virusa bile svakodnevnica. Igranjem u parkiću. Rođendanima! Zagrljajima sa bakama, dekama, braćom od strica... Kokicama i sladoledom koje ne jedu sami, već ih dele sa drugarima koji im nedostaju.

Ja bih voleo da odem sa tatom i izaberem najveću igračku, a posle da pojedem moj omiljeni sladoled. Da vidim druga Stefija i da se igram u pesku sa njim. A najviše bih voleo da odem sa bakom, dekom i kucom u selo Banju. (Ogi, 3)

Da možemo da se šetamo gde mi hoćemo, kad mi hoćemo! (Dušan, 6,5 godina)

Jedva čekam da se vratim u školu i vidim sa drugarima. Nedostaju mi. I da šetamo našu kucu Zigu po Tašu i družimo se. I da ponovo krenem na tekvondo. (Gavrilo, 9)

Voleo bih da krenem u školu, iako ću i tamo raditi domaći. Nedostaju mi prijatelji da idemo na mali i veliki odmor. Čak i učiteljica. Ako nas ne puste u školu zvaću Aleksu da dođe kod mene, jer ga dugo nisam video. Igrali bismo se igračkama i jeli kokice, i ne bih se ljutio kada bi tražio da igra igrice. Uželeo sam ga se. Uželeo sam se i moje sestre Mile. Pogotovo sada kada je polomila prst i nosi gips - to moram da vidim! (Milan, 7,5)

Da s porodicom odem negde u prirodu, da s drugarima proslavim moj rođendan koji je bio za vreme novog virusa, i da se vidim s braćom od strica. (Ema, 12)

Jedva čekam jer ću moći da se igram sa drugovima u parkiću (Relja, 10)

Kada prođe karantin, radujem se što ću moći da proslavim rođendan i da se vidim sa babom i dedom. (Lenka, 10)

Kada se završi vanredno stanje najviše se radujem što ću moći da igram fudbal, da odem kod bake, da se vidim sa bratom i sestrom, ali mislim da ću i dalje provoditi mnogo više vremena kod kuće nego pre virusa. Više ništa neće biti isto kao pre... (Janko, 10 godina)

Omiljeni kafić s drugaricama... i da konačno možemo na žurke za 18. rođendane! (tinejdžerka Sofija)

Šta kažu vaši klinci? Recite nam u komentarima!