Porodica i roditeljstvo

IMAM 27 MAJKI I 150 BRAĆE I SESTARA: Godinama nisam smeo da pričam o tome, sada će se sve saznati!

Autor Nataša Petrović

Trojica braće, koji imaju nezamislivo veliku porodicu – čak 150 braće i sestara, otkrivaju kako je odrastati u takvim uslovima!

Izvor: TikTok/Screenshot/@warrens.life

Merlin Blekmor (19) sin je najpoznatijeg kanadskog poligamiste, 64-godišneg Vinstona Blekmora, a na društvenim mrežama je postao veoma popularan otkako je počeo da otkriva kako izgleda život u nezamislivo velikoj porodici – sa 27 majki i 150 braće i sestara.

On zajedno sa još dvojicom braće, tj. bratom Vorenom i polubratom Marerijem na TikToku deli snimke pokazujući kako izgleda život u ovoj porodici.

Momci kažu da im nije bilo nimalo lako da odrastaju na taj način, a Merlin ističie da su morali da izađu iz te zajednice da bi mogli da govore o svemu.

"Želeo sam da pričam o tome, ali nisam mogao iz straha da će mi se neko pojaviti na vratima i uraditi mi nešto samo zato što pričam kako sam odgajan kao dete. Godinama sam želeo da pričam o ovome. Sada sam u poziciji da mogu, konačno će se sve znati", kaže Merlin.

Jedna od neobičnosti iz ove porodice je, recimo, da Merlin ima polubrata i polusestru rođene istog dana kada i on, ali su svi od različitih majki.

Takođe, neobično je to među nekima od dece postoji ogromna razlika u godinama, pa je tako 19-godišnji Merlin najmlađi, dok nastariji brat ima 44 godine.

Ipak, kaže da rođendani nisu izgledali kako to svi zamišljaju, da se odjednom pojavi njih 150 na vratima, već su bili pozvani samo najbliži prijatelji i braća i sestre koji su bliski po godinama.

"Ponekad smo, kada nekoliko dece slavi rođendan u periodu od nekoliko dana, pravili jednu veliku žurku, ali to se nije dešavalo često".

Voren i Merlin su braća, a Marej im je polubrat, ali su sva trojica najbolji prijatelji jer su odrasli u istoj kući i sve su radili zajedno – jer su njihove majke zapravo sestre.

"Ovo je prilično ludo, ali moj otac je imao 27 žena u jednom trenutku. To je bilo šest grupa sestara. Zapravo, bile su dve grupe po tri sestre i zatim još četiri grupe po četiri sestre iz druge porodice", pokušava da objasni Voren.

Mareri priča da mu je bilo neprijatno kada je o svojoj porodici učio na času u školi.

"Tokom poslednje godine školovanja, sedim na času, učimo o zakonima i eto ga odjednom poglavlje o poligamiji. Postoji celo poglavlje o mojoj porodici i svi znaju da je to moja porodica. I eto, morao sam i ja da učim o tome".

Trojica braće, koja su se odvojila od ostatka porodice, mada sa njima održavaju kontakte, saglasna su u jednom - nadaju se da će naredne generacije imati "normalne" porodice, a ne kultove, poput onog u kojem su odrasli. 

KO JE PORODICA BLEKMOR

Blekmorovi su deo crkvene grupe u Bauntifulu u Britanskoj Kolumbiji. Vođa im je Vinston Blekmor, koji ima 150 dece i 22 žene, a u jednom trenutku imao ih je 27.

Bauntiful grupu osnovao je Vinstonov otac, Rej Blekmor. Povezana je sa crkvom Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, mormonskom fundamentalističkom sektom i jednom od najvećih organizacija u Americi gde se poligamija praktikuje.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.