Porodica i roditeljstvo

ŽENA TRUDNA, A ON NA IZMAKU SNAGE I ŽIVACA: "Hteo sam da budem dobar muž, ali kad mi je ovo rekla..."

Autor Nataša Petrović

Jedan muškarac čija je supruga trudna požalio se da više ne može da izdrži njeno ponašanje i upitao da li je zbog toga nerazuman...

Činjenica je da žene podnose veći deo tereta u trudnoći, a svestan svega toga, jedan muškarac želeo je da bude dobar suprug, pa je sve kućne obaveze preuzeo na sebe.

"Uradio sam sve da budem dobar muž. Radim, obavljam sve kućne poslove, kuvam, čistim, brinem o kućnim ljubimcima, činim sve što mogu da joj ugodim. Ona se pazi i veći deo dana provodi u opuštanju, kaže da se nikad nije bolje osećala", napisao je na Redditu muž čija je žena u 24. nedelji trudnoće.

Međutim, kaže da je iscrpljen zbog svih obaveza koje je preuzeo na sebe, zbog čega je dva puta razgovarao sa suprugom, pitajući je da li može da preuzme barem deo kućnih obaveza. Oba puta je dobio odričan odgovor.

"Odbila je uz objašnjenje da bi onda bila pod stresom, što bi možda naškodilo detetu, pa me to uplašilo. Naravno da je dalje nisam forsirao", pojasnio je.

Ne samo što njegova žena ne radi baš ništa u kući, već ga je, kako kaže, jednom probudila usred noći i molila ga da ode da joj kupi grickalice. Kada ju je odbio, plakala je i govorila mu da je užasan muž.

"Rekla mi je i da se boji kakav ću otac biti jer sam tako sebičan", dodao je očajni muškarac. Nakon toga je, kako kaže, izgubio živce jer već šest meseci, od početka ženine trudnoće, sve radi sam.

"Ona svakoga dana visi na mobilnom telefonu i ne mrda prstom. Onda sam joj rekao da više neću sve da radim sam i da treba pravednije da podelimo obaveze jer sam počeo da gubim kosu zbog stresa. Tada je počela još više da plače i oterala me iz sobe da spavam na kauču".

Nakon ove rasprave među njima, osuđuje ga cela ženina familija, upozoravajući ga da će "stres koji nanosi ženi naškoditi detetu", a tašta mu je slala poruke u kojima ga je nazivala raznim pogrdnim imenima.

Zabrinuti muškarac pitao je korisnike Reddita da li je on nerazuman, ali većina je stala na njegovu stranu.

"Ako već nije rizična, već uredna trudnoća, može da obavlja barem lakše kućne obaveze", "Žao mi je, ali ona manipuliše tobom", "Iskorišćava te. Ako joj lekari nisu rekli da mora da miruje i da ne sme ništa da radi, onda može da obavlja bar neke kućne poslove", poručili su mu.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.