Ponekad se zagorela hrana toliko zalepi za dno posude, da je gotovo nemoguće očistiti, ni uz upotrebu sve moguće hemije. Ali, sve što vam je potrebno da biste brzo i lako očistili sudove u kojima je zagorela hrana su sirće, soda bikarbona i malo vode.
Ovako:
- Napunite posudu vodom tako da dno šerpe/tiganja bude prekriveno, a zatim dodajte malo sirćeta.
- Ostavite da proključa, a zatim sklonite sa vatre.
- Nakon toga dodajte kesicu sode bikarbone, malo istrljajte sunđerom i isperite.
- Ukoliko ostanu neki uporni ostaci hrane koji nikako da se odlepe, možete da napravite pastu od sode bikarbone i malo vode. Ovu pastu stavite na dno gde se hrana zakorela i ostavite malo da deluje i trebalo bi da bez problema operete ostatke.
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte