Čokolada La Madeline au Truffe plaća se "suvim zlatom", 450 grama ove poslastice prodaje se za čitavih 2.300 evra.

Pravi je umetnik za čokoladu, Fric Knipšild, a prodaje se u čokolateriji Chocolate Room u Bruklinu.

Ova čokolada prodaje se u luksuznoj srebrnoj kutiji obloženoj perlama, i oni koji su je probali kažu da je "super voćnog" ukusa.

Šta je čini tako skupom?

Glavni sastojak je prilično neuobičajen za proizvode od čokolade - u pitanju je retka vrsta tartufa koji rastu u Francuskoj, u regiji Dordonje.

Tartufi se zatim oblažu ganašom koji se pravi od svežeg krema, šećera, ulja tartufa i vanile, a zatim se prelivaju najkvalitetnijom crnom čokoladom sa 71 odsto kakaoa, i uvaljaju se u kakao prah.

Pogledajte video:

Prepustite se... čokoladi