Melanija i Donald Tramp ovih dana uživaju u Parizu, gde su došli povodom obeležavanja Dana pada Bastilje, i 100 godina od ulaska SAD u Prvi svetski rat.

Prvog dana su imali sastanke "na vrhu", ali se i veče završilo na vrhu - u restoranu "Žil Vern" u Ajfelovom tornju.

Bila je to manje-više privatna večera jer ih je bilo samo četvoro: Melanija, Donald, francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit Tronjo.

Pogledajte fotografije:

undefined Melanija i Tramp u Parizu

U restoranu koji ima Mišlen zvezdicu, večeru za posebne goste spremio je čuveni francuski kuvar i vlasnik tog i mnogih drugih luksuznih restorana, Alan Dukas.

Ali bez obzira na sve to, večera je bila "kliše", što bi rekli francuzi: standardnih šest jela među kojima "foie gras" (pravi se od pačije džigerice), grilovano povrće, uz selekciju najboljih francuskih vina.

Kako li je Tramp sve to podneo? On ne pije alkohol i ne jede džigericu.

Nije se bunio prvi čovek Amerike, barem ne javno. Štaviše, bio je pun hvale, ali za prvu dame Francuske.

"U tako ste dobroj formi", rekao je Tramp Brižit Makron.

Više o tome:

Trampu zastao dah: "Gospođo, svaka čast!"

Inače, ono što je gostima to veče posluženo je standardna ponuda menija tog restorana - šest jela za oko 260 dolara po osobi. 

Mnogi se pitaju - zašto je franucski predsednik odveo američkog baš u taj restoran, koji je tako turistički?

"Zato što je patriotski", rekao je Dukas, koji za svoj restoran kaže i da ima magičnu, bajkovitu atmosferu, pre svega zbog pogleda koji oduzima dah - Pariz se vidi kao na dlanu:

Zanimljivo je da su za to veče štampali poseban meni koji je na koricama imao sa jedne strane nacrtan Ajfelov toranj, a sa druge Kip slobode:

Melanija Tramp je obukla haljinu francuskog dizajnera Ervi Pjera, koji je dizajnirao i njenu belu haljinu za inauguracioni bal:

Bružit je imala "Luj Viton" koktel haljinu:

 Pogledajte i "Dior" komplet u kojem je prva dama Amerike sletela u Pariz:

undefined Melanija u "Dior" kompletu

 Pročitajte:

Uđe u avion crna, izađe crvena. Ko je to?