Većina ljudi kad kuva kafu vodu greje do ključanja, a zatim odmah dodaje kašičicu, dve kafe.
Iako svi tako pravimo kafu, to nije baš najsrećnija tehnika, jer takav postupak značajno menja ukus kafe koji počinje da "vuče" na pregorelo.
Voda, naravno, treba da proključa, ali je pre dodavanja kafe treba ostaviti minut, dva, da se malo ohladi.
"Zlatna mera" kafe koju bi trebalo da dodate u vodu temperature između 85 i 96 stepeni Celzijusa je jedna do dve kašičice na šolju srednje veličine.
Uz to, sveže mlevena kafa ima bolji ukus od instant kafe, pa ako imate vremena i živaca, potražite onaj mlin za kafu koji je koristila vaša baba, a vuče vam se negde po kuhinjskim fiokama i probajte. Možda vam se "osladi", pa od mlevenja kafe napravite mali jutarnji ritual.
I još jedna stvar, nemojte kuvati kafu u kojoj su i dalje ostaci soca od prethodne "ture", tako će kafa biti kiselkasta, piše "Dejli mejl".
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!