• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Kako se jede suši

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ne postoji jedan "pravilni" način da se jede suši jer i u Japanu, gde je ovo tradicionalno jelo, postoji mnogo tehnika. Ali, ovi saveti vam prvi susret sa sušijem mogu učiniti lakšim…

suši

Suši se uglavnom služi na drvenim tanjirima, može da se jede pomoću štapića, ali se tradicionalno jede prstima. Ono što nikako ne bi trebalo da radite je da zatražite nož i viljušku jer to može da znači samo jedno - riba je tvrda i žilava, a to je uvreda za kuvara.

S obzirom na to da se suši, specijalitet od kuvane ili sirove ribe, jede prstima, gosti u restoranima dobijaju topao peškir, kako bi pre obroka mogli da obrišu ruke. Takođe, posle svakog zalogaja treba da obrišete ruke o peškir.

Ono što bi trebalo da znate je i da je jedan suši jedan zalogaj. Dakle, ne grize se, već se odjednom stavlja u usta. Prihvatljivo je da ga pojedete iz eventualno dva zalogaja, ali zagrizenu polovinu ne treba da vraćate na tanjir.

Uz suši na tanjiru dobijate i sos, ali i tu ima "pravilo". Naime, treba da okrenete suši kako biste u sos umočili deo na kojem je riba, a ne onaj na kojem je pirinač. Pored toga, nepisano pravilo je da ne potapate suši previše u sos jer u suprotnom nećete osetiti pravi ukus sušija. Osim toga, mogli biste i da uvredite kuvara koji će misliti da vam se njegov specijalitet ne sviđa, pa ga "kupate" u sosu, da bi ste lakše pojeli.

Neka vas ne služi đumbir koji vam je poslužen - on se jede između različitih vrsta sušija, kako bi vam "pročistio" usta, da se ne bi pomešali ukusi.

Detaljnija uputstva pogledajte u videu:

...
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neci

Jede se s' usta

Шефић

Ја не знам ни спрсте да једем а камоли суши.

Strailo

Ja jedem s usta

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader