Suši se uglavnom služi na drvenim tanjirima, može da se jede pomoću štapića, ali se tradicionalno jede prstima. Ono što nikako ne bi trebalo da radite je da zatražite nož i viljušku jer to može da znači samo jedno - riba je tvrda i žilava, a to je uvreda za kuvara.
S obzirom na to da se suši, specijalitet od kuvane ili sirove ribe, jede prstima, gosti u restoranima dobijaju topao peškir, kako bi pre obroka mogli da obrišu ruke. Takođe, posle svakog zalogaja treba da obrišete ruke o peškir.
Ono što bi trebalo da znate je i da je jedan suši jedan zalogaj. Dakle, ne grize se, već se odjednom stavlja u usta. Prihvatljivo je da ga pojedete iz eventualno dva zalogaja, ali zagrizenu polovinu ne treba da vraćate na tanjir.
Uz suši na tanjiru dobijate i sos, ali i tu ima "pravilo". Naime, treba da okrenete suši kako biste u sos umočili deo na kojem je riba, a ne onaj na kojem je pirinač. Pored toga, nepisano pravilo je da ne potapate suši previše u sos jer u suprotnom nećete osetiti pravi ukus sušija. Osim toga, mogli biste i da uvredite kuvara koji će misliti da vam se njegov specijalitet ne sviđa, pa ga "kupate" u sosu, da bi ste lakše pojeli.
Neka vas ne služi đumbir koji vam je poslužen - on se jede između različitih vrsta sušija, kako bi vam "pročistio" usta, da se ne bi pomešali ukusi.
Detaljnija uputstva pogledajte u videu:
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara