Proteklih godina izmišljeno je toliko različitih ukusa čokolade - tamnu, mlečnu i belu su mešali sa voćem, karamelom, keksom, kikirikijem… Ali, ono što su sada napravili je potpuno drugačije!

Kako se pravi najskuplja čokolada na svetu (VIDEO)

Poslednjih decenija, naučnici su pokušavali da naprave novu čokoladu, i prvi put posle 80 godina su u tome uspeli.

Ove nedelje u Švajcarskoj je napravljena nova poslastica, roze boje, a dobila je ime "Rubin".

Kockica čokolade će se smanjiti?!

Naime, švajcarski gigant "Beri Kalebo" je za novu vrstu čokolade koristio crvena kakao zrna, a kažu da je poslastica "bobičastog ukusa i raskošne glatkoće".

"Četvrta vrsta čokolade nudi potpuno novi ukus, nije gorka, mlečna, niti slatka", kažu iz kompanije.

Zašto se OVO stvara na čokoladi

Za sada još uvek nije precizirano kada će se "rubin" čokolada naći u prodaji, mada švajcarska kompanije poručuje da će to verovatno biti pre nego što mislimo.