Jelo u sosu od karija, koje je osmislio jedan kuvar u Londonu, toliko je ljuto i začinjeno da se gostima poslužuje uz upozorenje po zdravlje.
Jelo u sosu od karija, koje je osmislio jedan kuvar u Londonu, toliko je ljuto i začinjeno da se gostima poslužuje uz upozorenje po zdravlje.
Glavni kuvar restorana Cinnamon Club Vivek Sing kaže da oni najsmeliji koji se usude da probaju njegov specijalitet "bolivudski žarač" prethodno moraju da potpišu izjavu o prihvatanju posledica konzumiranja jela.
On navodi da ljutinu kariju daje "naga", papričica koja je 100 puta ljuća od obične ljute papričice.
"Ovo je verovatno najljući kari na svetu", istakao je Sing koji se nada da će njegovo jelo ući i u Ginisovu knjigu rekorda.
"Najljući kari na svetu" neće stalno biti na jelovniku restorana, već će se pripremati na zahtev gostiju.
"Jelo je previše ekstremno da bi bilo na svakodnevnom meniju", objasnio je londonski kuvar.
(Tanjug)
Glavni kuvar restorana Cinnamon Club Vivek Sing kaže da oni najsmeliji koji se usude da probaju njegov specijalitet "bolivudski žarač" prethodno moraju da potpišu izjavu o prihvatanju posledica konzumiranja jela.
On navodi da ljutinu kariju daje "naga", papričica koja je 100 puta ljuća od obične ljute papričice.
"Ovo je verovatno najljući kari na svetu", istakao je Sing koji se nada da će njegovo jelo ući i u Ginisovu knjigu rekorda.
"Najljući kari na svetu" neće stalno biti na jelovniku restorana, već će se pripremati na zahtev gostiju.
"Jelo je previše ekstremno da bi bilo na svakodnevnom meniju", objasnio je londonski kuvar.
(Tanjug)