Na Beogradskom sajmu će od 26. do 29. novembra biti održan 35. međunarodni sajam hrane, pića i opreme "Etno hrana i piće".
Na Beogradskom sajmu će od 26. do 29. novembra biti održan 35. međunarodni sajam hrane, pića i opreme "Etno hrana i piće".
"Koncepcija sajma je prilagođena stvaranju prepoznatljivih robnih marki Srbije u oblasti proizvoda hrane i pića", rekao je generalni direktor Sajma Anđelko Trpković.
Na sajmu će učestvovati 150 izlagača, koji će biti predstvljeni po regionima Srbije - Vojvodina, Užice, Beograd, Leskova, Niš, Kraljevo i prvi put Kragujevac. Oni će predstaviti najraznovrsnije tradicionlane proizvode, od kojih su mnogi danas neobični: tartufi u medu ili čitava paleta proizvoda od prepeličijih jaja.
Svi proizvodi - od džemova, slatkog, ajvara, kolača, peciva, hleba, pita, suhomesnatih proizvoda, sireva, kajmaka, pa do vina, rakije i sokova, spremljeni su po starim specifičnim recepturama.
U okvoru sajma biće organizovano i "etno dvorište" gde će moći da se degustira hrana, a najuspešnijim proizvođačima biće uručene nagrade "Etno hrana i piće - robna marka Srbije".
Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, a pomoćnik ministra Miloš Milovanović je najavio bogat prateći program u vidu stručnih predavanja iz oblasti zaštite imena i recepture proizvoda, geografskog porekla, brendiranja, pakovanja, naziva i plasmana, što treba da pomogne njihovom izvozu i plasmanu na domaćem tržištu.
Podršku sajmu pruža i Agrobiznis projeklat američke organizacije USAID, čiji predstavnik Rimer Lejn će održati predavanje o rukovođenju malim preduzećima u proizvodnji hrane.
Sajam će raditi savkog dana od 10 do 19 sati, za poslovne posetioce, dok će ostali zainteresovani moći da uđe tek posle 15 sati, uz ulaznicu koja košta 250 dinara.
(Tanjug)
"Koncepcija sajma je prilagođena stvaranju prepoznatljivih robnih marki Srbije u oblasti proizvoda hrane i pića", rekao je generalni direktor Sajma Anđelko Trpković.
Na sajmu će učestvovati 150 izlagača, koji će biti predstvljeni po regionima Srbije - Vojvodina, Užice, Beograd, Leskova, Niš, Kraljevo i prvi put Kragujevac. Oni će predstaviti najraznovrsnije tradicionlane proizvode, od kojih su mnogi danas neobični: tartufi u medu ili čitava paleta proizvoda od prepeličijih jaja.
Svi proizvodi - od džemova, slatkog, ajvara, kolača, peciva, hleba, pita, suhomesnatih proizvoda, sireva, kajmaka, pa do vina, rakije i sokova, spremljeni su po starim specifičnim recepturama.
U okvoru sajma biće organizovano i "etno dvorište" gde će moći da se degustira hrana, a najuspešnijim proizvođačima biće uručene nagrade "Etno hrana i piće - robna marka Srbije".
Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, a pomoćnik ministra Miloš Milovanović je najavio bogat prateći program u vidu stručnih predavanja iz oblasti zaštite imena i recepture proizvoda, geografskog porekla, brendiranja, pakovanja, naziva i plasmana, što treba da pomogne njihovom izvozu i plasmanu na domaćem tržištu.
Podršku sajmu pruža i Agrobiznis projeklat američke organizacije USAID, čiji predstavnik Rimer Lejn će održati predavanje o rukovođenju malim preduzećima u proizvodnji hrane.
Sajam će raditi savkog dana od 10 do 19 sati, za poslovne posetioce, dok će ostali zainteresovani moći da uđe tek posle 15 sati, uz ulaznicu koja košta 250 dinara.
(Tanjug)