Ako ste farbali jaja za Uskrs, sigurno vam je preostalo nekoliko komada za koje niste sigurni kako da ih iskoristite. Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok-salate!

Salata sa lososom i mirođijom

Kuvana jaja isecite, obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.

salata od jaja na hlebu
YouTube/BonAppetit 

Salata sa tunjevinom i krompirom

Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.

salata nisoaz
YouTube/French Cooking Academy 

Sa testeninom

Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.

salata od jaja sa testeninom.jpg
YouTube/Preppy Kitchen 

Šta vi radite sa viškom jaja nakon praznika? Recite nam u komentarima!

(MONDO)