Najpre, ono što treba da znate je da barena jaja ne moraju da stoje u frižideru, ali nikako ne bi trebalo da ih držite na nekom mestu gde će biti izložena suncu.
Što se tiče roka trajanja, najbezbednije je da barena jaja pojedete pet dana nakon što ste ih skuvali, ali smatraju se jestivim i do sedam dana.
Neka vas ne zabrine ako žumance postane zelenkaste boje – to ne znači da je jaje pokvareno, već je to posledica hemijske reakcije između belanceta i žumanceta. Sa druge strane, ako vam se samo učini da je jaje čudnog mirisa, sigurnije je da ga ne jedete.
Ako vam je ostalo dosta jaja, evo nekih recepata sa barenim jajima, možda će vam dati ideju kako da ih upotrebite:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!