Najpre, ono što treba da znate je da barena jaja ne moraju da stoje u frižideru, ali nikako ne bi trebalo da ih držite na nekom mestu gde će biti izložena suncu.
Što se tiče roka trajanja, najbezbednije je da barena jaja pojedete pet dana nakon što ste ih skuvali, ali smatraju se jestivim i do sedam dana.
Neka vas ne zabrine ako žumance postane zelenkaste boje – to ne znači da je jaje pokvareno, već je to posledica hemijske reakcije između belanceta i žumanceta. Sa druge strane, ako vam se samo učini da je jaje čudnog mirisa, sigurnije je da ga ne jedete.
Ako vam je ostalo dosta jaja, evo nekih recepata sa barenim jajima, možda će vam dati ideju kako da ih upotrebite:
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!