Čuveni svetski kuvari su u Singapuru u utorak odlučivali o ovogodišnjoj listi 50 najbiljih restorana na svetu, a prvo mesto otišlo je restoranu Mirazur iz Francuske.

Ova nagrada dodeljuje se već 18 godina, i verovali ili ne, ove godine je prvi put restoran iz Francuske na prvom mestu.

Mirazur vodi šef Mauro Kolagreko, a ove godine restoran je dobio i tri Mišlenove zvezdice.

Među najboljim jelima koja se služe u ovom biseru svetske kuhinje je cvekla iz bašte restorana, sa slanom koricom i kremom od kavijara, jaja, takođe iz uzgoja Mirazura, sa dimljenom jeguljom, lešnicima i briošem od krompira, jaja i tartufa.

Na drugom mestu je restoran Noma iz Kopenhagena, koji je ponovo otvoren kao novi restoran u februaru 2018.

Nova pravila kažu da restorani koji su već bili proglašeni za najbolje ne mogu da se kandiduju ponovo, ali je Noma izuzetak pošto je ovaj restoran pobeđivao 2010, 2011, 2012. i 2014. godine, ali je u međuvremenu promenio lokaciju, i eto ga opet na ovoj prestižnoj listi, prenosi britanski "Indipendent".

Ovo je bio prošlogodišnji pobednik (VIDEO)