Recimo da su vas "iznenadili" gosti ili da iz bilo kog drugog razloga želite na brzinu da rashladite čašu vina. Somerijer Brajan Meklintik ima nekoliko saveta u vezi sa tim.
Pored leda i vode, potreban vam je još jedan sastojak – so.
"Napunite veliku posudu vodom i ledom i dodajte so. Cela flaša treba da bude potopljena. Teško je reći koliko tačno soli treba da stavite, tako da stavite otprilike. Kada je cela flaša potopljena u vodu, temperature se mnogo brže spušta", objasnio je Brajan.
So je važna jer stvara hemijsku reakciju koja snižava tačku smrzavanja vode, što znači i da brže snižava temperature i brže hladi vino.
Somelijer kaže da možete i da stavite flašu samo u posudu sa ledom, ali da će tada hlađenje potrajati malo duže.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti