Recimo da su vas "iznenadili" gosti ili da iz bilo kog drugog razloga želite na brzinu da rashladite čašu vina. Somerijer Brajan Meklintik ima nekoliko saveta u vezi sa tim.
Pored leda i vode, potreban vam je još jedan sastojak – so.
"Napunite veliku posudu vodom i ledom i dodajte so. Cela flaša treba da bude potopljena. Teško je reći koliko tačno soli treba da stavite, tako da stavite otprilike. Kada je cela flaša potopljena u vodu, temperature se mnogo brže spušta", objasnio je Brajan.
So je važna jer stvara hemijsku reakciju koja snižava tačku smrzavanja vode, što znači i da brže snižava temperature i brže hladi vino.
Somelijer kaže da možete i da stavite flašu samo u posudu sa ledom, ali da će tada hlađenje potrajati malo duže.
Crvena zvezda promenila grb: "Ovo je jedinstven slučaj u Srbiji i regionu!"
Srbija u nemilosti, UEFA dozvolila "namešten" žreb za SP: Hrvatska i drugi biraju da li će igrati s nama!
Sveštenik Slaviša tražio 1.500 RSD za osvećenje vodice: Milan mu dao 500, pa nastao skandal u crkvi
Mondo ukrštenica za 20. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Pričali da sam lud, ali oni nisu čuli Željka!": Panter otkrio, evo zašto je izabrao Partizan, a ne Evroligu!