Naučnici u Švajcarskoj su pronašli način da naprave šarenu čokoladu, i to bez dodavanja dodatnih sastojaka.
Federalni tehnološki institut Švajcarske je saopštio da su istraživači otkrili metod za utiskivanje posebne strukture na površinu čokolade, tako da ova poslastica svetluca i "blistava je poput duge".
Za pravljenje ove čokolade nisu potrebne dodatne boje, već je trik u površinskom otisku, čija struktura dovodi do presijavanja na svetlosti. Institut kaže da se tim procesom oponaša efekat promene boje kože kameleona.
U saopštenju piše da je "dugina čokolada" spremna za industrijsku proizvodnju, o čemu naučnici već pregovaraju s velikim proizvođačima slatkiša.
Pogledajte kako izgleda ova čokolada:
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!