Ana Vintur, prva dama modne industrije i decenijama zaštitno lice magazina "Vog", otkrila u onlajn intervjuu sa supermodelom Naomi Kembel šta joj najteže pada u izolaciji.

Kako bi održala dobru formu, po nagovoru snahe počela je da trči, što joj zaista teško pada. Mada se oseća priviligevono jer, za razliku od drugih, živi u kući i ima opciju da džogira napolju, Vinturova kaže da uprkos tome što ima jaku želju, telo joj neprestano poručuje da stane.

Prva dama modne industrije pričala je i o budućnosti mode. Po njenom mišljenju, nakon što se završi pandemija korona virusa, mnogo toga će morati da s promeni.

„Čvrsto verujem da kada dođemo do kraja – kao što je to sada slučaj – sve ono što najviše vrednujemo će se promeniti“, kaže Vinturova i dodaje da očekuje da će „održiva“ moda sada postati daleko popularnija.

„Mislim da je to prilika za sve nas da preispitamo modnu industiju, naše živote i porazmislimo o našim životnim prioritetima, posebno o količini odeće koju gotovo svakodnevno odbacujemo, o količini novca koji trošimo na kupovine - naravo, ovde mislim i na sebe - o svemu šro radimo kako bismo udovojili sebi i svojim potrebama. Zaista treba da razmislimo o tome za šta se moda zalaže i šta poručuje.

Umesto da brzo i bez razmišljanja odbacujemo trendove, Vinturova zahteva da dizajneri razsmisle o komadima koji će duže biti u trendu. U budućnosti akcenat treba da bude na održivoj modi, na modelima koji slave luksuz, kreativnost i umeće ručnog rada i druge veštine.