Burito je specijalitet koji potiče iz Meksika, gde se tradicionalno sprema sa mesom i crnim pasuljem. Međutim, sve je više recepata koji odstupaju od originalnog, pa sada postoje i razne vegetarijanske varijante burita, kao i ova, sa jajima i povrćem, koja je sjajna opcija za doručak.

Sastojci:

Dve tortilje

Dva jaja

Dve kašike kuvanog graška

Dve kašike kuvanog šećerca

Dva manja paradajza

Oko 120 grama svežeg seckanog spanaća

Kockica maslaca

So i biber po ukusu

Priprema:

Jaja posolite, pa umutite, a u međuvremenu rastopite maslac i dodajte ga u umućena jaja. U to dodajte grašak, kukuruz šećerac, paradajz iseckan na kockice i spanać. Sve dobro izmešajte, stavite soli i bibera po želji.

Tortilje kratko stavite na vatru – u tiganj sipajte par kapi ulja, zatim stavite tortilju, tek toliko da se zagreje.

Pripremljenu smesu sa jajima rasporedite na tortilje, urolajte i uživajte u zdravom i ukusnom doručku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!