Proleće i leto omiljena su godišnja doba gurmana, jer tada stižu brojne ukusne, sveže namirnice od kojih se pripremaju jela za kojima smo čeznuli tokom zime.
Mladi luk, jagode, samo su neke od ovakvih namirnica, a sigurni smo da volite i mlade krompiriće!
Ružičasti ili žućkasti, veličine taman za jedan zalogaj, često se ne moraju ljuštiti i pripremaju se kraće od krompira koji imamo tokom cele godine. Kako ih ne voleti!
Krompirići sadrže vitamine, minerale i antioksidante, što ih čini zdravom namirnicom. Brojne studije pokazale su da krompir pripremljen na zdrav način pomaže držanju pritiska i šećera u krvi pod kontrolom, smanjuje rizik od bolesti srca i poboljšava imunitet.
Sadrže i otporni skrob, koji se duže razgrađuje i doprinosi razvoju zdravih bakterija u sistemu za varenje.
Prirodno ne sadrže gluten, što ih čini pogodnim i za ishranu onih koji moraju da vode računa o namirnicama koje unose.
I znamo, najslađi su kada ih ispržite na ulju. Ali, tako ćete im dodati "gomilu" kalorija, a visoka temperatura će možda uništiti neke od zdravih sastojaka. Zato mlade krompiriće obarite u posoljenoj vodi ili ih ispecite, neće biti masni, a biće jednako ukusni i još zdraviji od prženih.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji