Tiganji od teflona su veoma praktični u kulinarstvu, a posebnim ih čini to što je plastični materijal kojim su obloženi otporan na visoke i niske temperature, kao i na koroziju.
U njemu možete spremiti brojne đakonije, čak i ceo ručak iz tiganja ili hlepčiće bolje od kupovnih!
Ali teflon ima i mane - podložan je oštećenjima, pogotovo u dodiru s metalnim i oštrim kuhinjskim priborom.
Kada se iskrivi tiganj ta promena oblika nije štetna, ali se hrana u njemu neće ravnomerno peći, pa je vreme za novi. Tamna boja ili ogrebotina su takođe znak da treba da promenite tiganj. Stručnjaci savetuju da teflonsko posuđe menjate na pet godina, a ukoliko je oštećeno i ranije.
Da bi duže trajalo, prilikom pečenja ili kuvanja hrane preporučuje se upotreba silikonskog pribora ili onog od mekog drveta, prenose "Novosti".
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!