Tiganji od teflona su veoma praktični u kulinarstvu, a posebnim ih čini to što je plastični materijal kojim su obloženi otporan na visoke i niske temperature, kao i na koroziju.
U njemu možete spremiti brojne đakonije, čak i ceo ručak iz tiganja ili hlepčiće bolje od kupovnih!
Ali teflon ima i mane - podložan je oštećenjima, pogotovo u dodiru s metalnim i oštrim kuhinjskim priborom.
Kada se iskrivi tiganj ta promena oblika nije štetna, ali se hrana u njemu neće ravnomerno peći, pa je vreme za novi. Tamna boja ili ogrebotina su takođe znak da treba da promenite tiganj. Stručnjaci savetuju da teflonsko posuđe menjate na pet godina, a ukoliko je oštećeno i ranije.
Da bi duže trajalo, prilikom pečenja ili kuvanja hrane preporučuje se upotreba silikonskog pribora ili onog od mekog drveta, prenose "Novosti".
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!