Leto uveliko traje, a jedan od najvažnijih saveta u ovom periodu jeste da se uvek i bez izuzetaka štitite od štetnog UV zračenja.

Krema sa zaštitnim faktorom, kažu stručnjaci, uvek treba da vam vude pri ruci, a obavezno je da je nanesete svaki put pre nego što izađete iz kuće.

Uobičajeno je pravilo da se krema namaže 15-ak minuta pre izlaganja suncu, da je koža dobro upije i da faktor pruži neophodu zaštitu od UV zračenja.

Međiutim, ako pogledate fotke osnivača Fejsbuka s letovanja, Marka Zakerberga, ne možete da se zapitate da možda nešto ne radite pogrešno?

U svim stranim medijima osvanule su Zakerbergove slike sa dva prsta debelim slojem zaštitne kreme na licu. Bledoputi i riđokosi 36-godišnji biznismen izrazito vodi računa da ne izgori, pa je, čini se, malo preterao...

Korisnici Tvitera su brže-bolje osuli paljbu po milijarderu, a neki od najduhovitijih komenatara su da izgleda kao gospođa Dautfajer iz istoimenog filma, Džoker iz "Betmena", ali i duh iz japanskog animiranog filma "Spirited Away"...

A kako najbolje da se zaštitite od sunca, otkriće vam naš tekst.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.