Ako na Internetu pretražujete trikove za čišćenje rerni i šporeta, mnogi izvori će vam reći da koristite pastu napravljenu od sode bikarbone i sirćeta. Međutim, ova mešavina je najveća greška koju možete da napravite ukoliko imate problem sa zapečenim masnoćama na uređajima.

Profesionalna čistačica iz firme za čišćenje "Dri-Pak" je objasnila i zašto.

"Kombinacija koju svi koriste i koju ćete najčešće naći u savetima na Internetu, a koja zapravo nije najbolje rešenje za ovaj problem, jeste sode bikarbone i alkoholnog sirćeta."

"Efekat će u potpunosti izostati jer kiselo sirće neutrališe alkalnost sode bikarbone, a upravo je to ono rastvara masnoće", kaže Lorin Dali iz ove firme.

Lorin kaže da je njihova kombinacija besmislena i gubljenje vremena, ali i nepotreban trošak.

"Toliko recepata za 'uradi sam' sredstva za čišćenje bazira se na kombinaciji sode bikarbone i sirćeta. Jednostavno ne postoji način da ova mešavina 'radi'", rekla je.

"Kada se pomešaju kiselina i alkalna smesa i stvori se ugljen-dioksid, pa vam deluje kao da odlično čiste, ali reakcija koja se dešava zapravo blokira svojstva za uklanjanje masnoća koja imaju ova sredstva. Soda bikarbona i sirće negiraju jedno drugo. Bolje je koristiti samo jedan, a ne oba."

Na pitanje šta koristiti umesto toga, Lorin kaže da su soda bikarbona i voda mnogo bolja i efikasnija kombinacija.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.