Problem sa štitastom žlezdom pogađa mnoge ljude širom sveta, koji zbog odsustva simptoma možda i nisu svesni da imaju Hašimoto, odnosno tiroiditis.

Isti problem imala je i nutricionistkinja koja je život posvetila tome da pomogne ljudima koji se bore sa ovim poremećajem!

Vitni Krauč iz Los Anđelesa podelila je svoj jelovnik i jednu namirnicu koju podvlači kao najvažniju, jeftina je i ukusna!

"Mediteranska ishrana je moja omiljena, i svakog dana jedem hranu koja smanjuje upalne procese, sadrži mnogo nutrijenata i visokog je kvaliteta. Trudim se da jedem manje, ali kvalitetnije", rekla je ona.

Omiljeni recept Kraučove je "činija moći", odnosno jednostavni obrok koji se sprema unapred i zgodan je i za poneti na posao.

"Spremim grilovano povrće i meso po izboru, pa ga u činiji za jednu porciju pomešam sa mlevenim karfiolom, pirinčem ili pasuljem. Dodam dresing od maslinovog ulja i avokada", rekla je ona.

Idealni obrok, kaže ona, sadrži polovinu povrća, četvrtinu ugljenih hidrata iz povrća ili žitarica i četvrtinu kvalitetnog proteina, mesa ili jaja.

Kraučova kaže da su njena omiljena namirnica pečurke.

"Osim što daju izuzetan ukus, pečurke su bogate vlaknima i sadrže čitav niz vitamina i minerala", rekla je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.