Pranje veša je aktivnost koja je mnogima dosadna, a naročito ako imaju malu decu jer zbog fleka i čestog presvlačenja, veša kao da ima više nego ikad.

Stručnjak za veš Dejan Dimitrov otkrio je da odeću za bebe ne bi trebalo prati uz dodavanje omekšivača.

Odeća za bebe često se tretira hemikalijama koje smanjuju zapaljivost tkanine, odnosno čine je bezbednijom za nošenje, ali omekšivač može značajno umanjiti taj efekat.

"Omekšivač sadrži alkohol i emulzifikatore koji su zapaljivi, i ne bi trebalo da često dolazi u kontakt sa odećom koja je tretirana tako da joj se umanji zapaljivost. Iz bezbednosnih razloga to je naročito odeća za bebe i ne bi trebalo na njoj koristiti omekšivač", objasnio je on.

Dimitrov, vlasnik kompanije "Laundryheap", rekao je i da te hemikalije u omekšivaču mogu naškoditi bebinoj osetljivoj koži, što je još jedan razlog da ga izbegavate.

"Odeću za bebe ne bi trebalo ni natapati, niti tretirati izbeljivačem iz istog razloga. Koristite nežniji program mašine, kao što je program za osetljiv veš ili vunu. Centrifuga nije toliko jaka i neće isušiti odeću, pa će biti mekša i bez omekšivača. Odeću nemojte sušiti u mašini za sušenje već na sušaču, na prirodnom vazduhu, kako bi bila mekanija", rekao je on.

Pročitajte i velike greške pri pranju donjeg veša!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.