Leto je sezona lubenica, a ova voćka (zapravo spada u povrće, ali je zbog slatkog ukusa svi svrstavaju u voće) idealna je kao osveženje, ali i izvor vitamina. Ima malo kalorija i veoma je ukusna, ali samo ako pogodite da kupite zrelu lubenicu.
Nije uvek lako izabrati slatku lubenicu, ali postoje tri jednostavna koraka koja će vam u tome pomoći.
Prvo što treba da uradite je da obratite pažnju na izgled lubenice – ako je donji deo na kojem je ležala na zemlji žute boje, zrela je, ako je beličast, nećete se njome zasladiti.
Zatim obratite pažnju na peteljku. Kod sveže lubenice je peteljka zelena, a na onima koje stoje već duže vreme je pomalo suva i žućkasta.
Poslednji korak je test "kucanjem". Lupnite po lubenici i obratite pažnju na zvuk – ako "zvoni" i čini vam se da malo odjekuje, gotovo je sigurno da je lubenica zrela i slatka.
(MONDO)
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju
"Reći ću vam sada kakav je čovek Nikola Mirotić": Burna konferencija Mesine, progovorio posle 6 godina ćutanja
U mrežastim čarapama i miniću: Voditeljka na koncertu Jelene Rozge, prva došla i pokazala izvajane noge