Da li znate šta će se desiti u vašem organizmu ako u potpunosti izbacite šećer na mesec dana? Upravo ovo je isprobao jedan Holanđanin, a rezultati su sve zapanjili.

Slušajući neprestano o štetnosti šećera, ovaj momak je odlučio da proveri sve te teorije i podvrgne se eksperimentu. Zadao je sebi cilj da ceo mesec ne jede šećer ili bilo šta slatko, a zatim je pokazao kakve su mu se sve promene dogodile u telu...

Prethodno je uradio sve potrebne pretrage kako bi imao "crno na belo" u kakvom stanju je njegov organizam. Inače, pre nego što je odlučio da započne ovaj neobični eksperiment, hranio se kao i većina ljudi  - nije preterivao ni u čemu, ali nije se libio ni da pojede masno, kalorično, niti slatko.

Osim odluke da se odrekne šećera, mladić iz Holandije je rešio i da malo koriguje ishranu i što više u jelovnik uvrsti zdrave namirnice - povrće, grčki jogurt, pileće belo meso su postali njegova svakodnevica, a sokove je zamenio vodom.

Svakog dana je beležio šta je jeo, kao i kako se osećao. Osmog dana eksperimenta se već osećao izraženo razdražljivo. Imao je utisak da mu se telo buni zbog izbacivanja šećera. Međutim, oko treće nedelje sva nervoza i negativna osećanja su nestali.

Po završetku eksperimenta zapisao je i zaključak - uopšteno se osećao mnogo bolje. Primetio je da ima mnogo više snage i energije, da bi se odmorio bilo mu je potrebno mnogo manje sna, ali najmanje očekivano je ono što mu se desilo sa holesterolom - ove masnoće su pale za frapantnih 8 odsto. Naravno, odricanje od slatkog je uticalo i na njegovu kilažu, a smršao je četiri kilograma.