Svi znaju kako krompir utiče na zdravlje, a da li znate da je voda u kojoj se on kuva daleko lekovitija od samog povrća?
Mnoge domaćice kada pripremaju pire ili salatu od krompira, bez oklevanja prospu vodu u kojoj se povrće kuvalo. Kada bi znale da čak 70 odsto kalijuma iz kuvanog krompira ostaje u ovoj tečnosti, nikada to više ne bi radile. Ova voda je bogata mineralima i vitaminima A i C, kao nijedno drugo piće.
Ova tečnost pomaže da se "splasnu" otoci, a i poboljšava rad srca. Nutricionisti preporučuju da pijete topli napitak od krompira tri puta puta nedeljno jer su benefiti po zdravlje neverovatni.
Ali, važno je i da znate kako da ga pripremite. Naime, umesto da ga ogulite, preporučuje se da krompir kuvate u ljusci i nikako da ga ne solite. Upotreba ove tečnosti je posebno efikasna kod mentalnog i fizički umora.
Zanimljivo je i do da nisu nutricionisti jedini koji preporučuju upotrebu tečnosti od krompira. Dermatolozi savetuju da od nje napravite kupku za ruke. Za svega nedelju dana koža ruku dobiće prijatnu prirodnu boju, postaće meka i baršunasta, a žuljevi i sitne rane će nestati.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću