Došli ste u radnju, treba vam kisela pavlaka, i razmišljate da li da kupite malu ili veliku? Ako je velika još na akciji, verovatno se nećete dugo premišljati jer je matematika jednostavna - dobijate više, za manje novca, a može da stoji u frižideru.
Ali to je greška, objasnila je kuvarica Lizi Briskin! Ona nikada ne kupuje veliku kiselu pavlaku a objasnila je i dva razloga zbog čega.
"Ako nemate na umu konkretan recept koji zahteva pola kilograma kisele pavlake, nemojte nikada da kupite najveću", upozorila je kuvarica.
Iako je kisela pavlaka pasterizovana, kao i mnogi mlečni proizvodi, nema dug rok trajanja i vrlo je podložna kvarenju.
Dok stoji načeta u frižideru, možda ćete u nju umočiti kašiku koju ste prethodno liznuli ili njome zahvatali neku drugu hranu, zbog čega će u nju ući bakterije. Pavlaka se brzo kvari, može i da se ubuđa za svega nekoliko dana, i više neće biti bezbedna za jelo iako je još uvek u roku trajanja.
"Mlečni proizvodi nisu dobri ni za zamrzavanje, pa ja nikada ne kupujem velika pakovanja. Uvek kupim malo i potrošim ga za dan-dva. Na taj način dobijam najsvežiji ukus, a ne rizikujem bezbednost unošenja ove namirnice", rekla je ona.
Imate višak kisele pavlake u frižideru? Napravite rusku gibanicu!
(MONDO)
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte