Svako od nas ima neki svoj ustaljeni raspored kako i gde odlaže namirnice u frižider. Ono što je mnogima zajedničko je držanje mleka i jogurta u vratima frižidera, a to je, kažu stručnjaci, velika greška.

Stvar je u tome da temperatura u frižideru nije baš ista na svim mestima, pa su recimo vrata najtoplija i najizloženija čestim promenama tempreature prilikom otvaranja i zatvaranja frižidera. Zbog toga se povećava rizik da se mleko ili jogurt skladišteni u vratima brže pokvare ili da se u mleku razviju bakterije.

Najbolje mesto za čuvanje mleka u frižideru je pozadi, bliže zadnjem delu frižidera, na srednjoj polici ili negde bliže dnu.

Donje police su nešto malo hladnije nego gornje jer topliji vazduh uvek odlazi gore.

Naravno, sve to ne znači da u vratima frižidera ne smete da držite ništa, već birajte da tu skladištite namirnice koje su manje kvarljive – na primer, senf, kečap, neki sos...

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.