Nije tajna da su pri uzgoju povrća i voća, posebno u jesen i zimu, mnogi proizvođači ih "đubre" antibioticima, hormonima i drugim štetnim materijama a sve kako bi brže sazreli.
Kako da razlikovati povrće koje je tretirano hemijom od onog potpuno prirodnog? Stručnjaci kažu da podstoje neki detalji, neke male razlike koje ukazuju da je namirnica zdrava i prirodno uzgojena.
Sezona zimnice uveliko je počela, voće i povrće koje se ostavlja za zimu je sada najpovoljnije, a jedan od najpopularnijih recepta u Srbiji je onaj za kisele krastavčiće. I ovo povrće se često tretira hemijom, a kako da odaberete najbolje?
Stručnjaci kažu da ovakve krastavce možete odmah da uočite - imaju ujednačenu boju, krajevi su im različite debljine, a površina previše "ravna".
Saznajte i kako da odaberete najbolje primerke za kiseljenje i izbegnete greške zbog kojih se zimnica brže kvari...
MONDO
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!