Nije tajna da su pri uzgoju povrća i voća, posebno u jesen i zimu, mnogi proizvođači ih "đubre" antibioticima, hormonima i drugim štetnim materijama a sve kako bi brže sazreli.

Kako da razlikovati povrće koje je tretirano hemijom od onog potpuno prirodnog? Stručnjaci kažu da podstoje neki detalji, neke male razlike koje ukazuju da je namirnica zdrava i prirodno uzgojena.

Sezona zimnice uveliko je počela, voće i povrće koje se ostavlja za zimu je sada najpovoljnije, a jedan od najpopularnijih recepta u Srbiji je onaj za kisele krastavčiće. I ovo povrće se često tretira hemijom, a kako da odaberete najbolje?

Stručnjaci kažu da ovakve krastavce možete odmah da uočite - imaju ujednačenu boju, krajevi su im različite debljine, a površina previše "ravna".

Saznajte i kako da odaberete najbolje primerke za kiseljenje i izbegnete greške zbog kojih se zimnica brže kvari...

MONDO