Nije tajna da su pri uzgoju povrća i voća, posebno u jesen i zimu, mnogi proizvođači ih "đubre" antibioticima, hormonima i drugim štetnim materijama a sve kako bi brže sazreli.
Kako da razlikovati povrće koje je tretirano hemijom od onog potpuno prirodnog? Stručnjaci kažu da podstoje neki detalji, neke male razlike koje ukazuju da je namirnica zdrava i prirodno uzgojena.
Sezona zimnice uveliko je počela, voće i povrće koje se ostavlja za zimu je sada najpovoljnije, a jedan od najpopularnijih recepta u Srbiji je onaj za kisele krastavčiće. I ovo povrće se često tretira hemijom, a kako da odaberete najbolje?
Stručnjaci kažu da ovakve krastavce možete odmah da uočite - imaju ujednačenu boju, krajevi su im različite debljine, a površina previše "ravna".
Saznajte i kako da odaberete najbolje primerke za kiseljenje i izbegnete greške zbog kojih se zimnica brže kvari...
MONDO
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!