Prava zimska poslastica, meki sir, glatka čokolada i egzotična aroma mandarine.
Jednostavan recept za ukusni kolač od biskvita, čokolade i sira.
Sastojci:
150 grama integralnog keksa
Kašičica cimeta
50 grama putera
100 grama crne čokolade
500 grama maskarponea ili švapskog sira
Fino izrendana kora tri mandarine
75 grama smeđeg šećera
4 kašičice gustina
Dva jaja
Za ukrašavanje
Kriške mandarina
Prah šećer
Priprema:Sastojci:
150 grama integralnog keksa
Kašičica cimeta
50 grama putera
100 grama crne čokolade
500 grama maskarponea ili švapskog sira
Fino izrendana kora tri mandarine
75 grama smeđeg šećera
4 kašičice gustina
Dva jaja
Za ukrašavanje
Kriške mandarina
Prah šećer
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite dno i zidove modle za tortu papirom za pečenje. Keks sitno izmrvite, i pomešajte u činiji sa cimetom i istopljenim puterom. Smesu od keksa sipajte u modlu i čvrsto oblikujte dno kolača.
Istopite čokoladu na pari. Sir umutite sa korom mandarine, šećerom i gustinom. Umešajte otopljenu čokoladu i jaja, a zatim sipajte preko kore od keksa u modli. Pecite u zagrejanoj rerni 40-45 minuta. Kolač će ostati pomalo rastresit, ali će se dodatno stegnuti dok se bude hladio.
Pre serviranja, ukrasite kriškama mandarine i pospite prah šećerom. Ovaj čizkejk može se zamrznuti ako je dobro umotan u providnu foliju, i u zamrzivaču traje do mesec dana.
(MONDO, foto Guliver/Getty images)