Visceralna masnoća, odnosno masno tkivo na stomaku, podiže rizik od dobijanja više ozbiljnih zdravstvenih problema. Iako bi vam mnogi rekli da je salo na stomaku najteže skinuti, zapravo nisu probali hranu koja ga garantovano eliminiše.

Visceralno masno tkivo taloži se na stomaku kako starimo, i stvara problem jer se smešta između organa i "guši" ih, laički rečeno - sprečava da normalno obavljaju svoje funkcije i utiče na zdravlje celokupnog organizma. Izaziva visok pritisak, insulinsku rezistenciju i dijabetes, podiže rizik od moždanog udara i karcinoma debelog creva.

Saveti lekara za ishranu nalažu da izbacite jednu namirnicu, a "pojačate" drugu u ishrani.

Meso

Najpre, odreknite se crvenog mesa, ili smanjite njegov unos. Konzumiranje mesa nije dobro za dugoročno zdravlje, i podiže rizik od nastanka ove masnoće koja se taloži i izaziva probleme sa zdravljem.

beli pasulj
MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac 

Pasulj

Možda i ne znate da je pasulj odličan saveznik u ovoj borbi! Pasulj i njemu srodne namirnice prepune su vlakana, zbog čega pomažu telu da se otarasi suvišne energije, podstiču varenje i rast dobrih bakterija u organizmu, i omogućavaju nam da težinu držimo pod kontrolom. Pasulj je zasitna i zdrava namirnica odlična u borbi protiv sala na stomaku.

Dovoljno je da ga jedete jednom do dva puta nedeljno, da biste osetili efekat. Pun je i proteina pa je super izbor za ljude na dijeti, jer nas duže drži sitim i sprečava "napade" gladi.

(MONDO)